Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu mascarpone si pasta de pere












Ingrediente

300 g piscoturi de sampanie
250 g pasta de pere
250 g mascarpone
un borcan(800g) de compot pere
400 g marmelada de coarne
500 ml frisca
esenta de vanile
un plic gelatina -10 g

Mod de preparare
Frisca se bate spuma.
Separat amestecam pasta de pere cu branza mascarpone, gelatina dizolvata la bain marine in putina apa, perele din compot pasate (le-am folosit si pe ele ca sa nu le pierd). Am aromatizat cu esenta de vanile si am amestecat-o cu frisca batuta.
Intr-o tava dreptunghiulara(30/40 cm) cu peretii detasabili asezam un strat de piscoturi care au fost trecute prin zeama de compot.Peste ele intindem un strat de crema, asezam si al doilea strat de piscoturi insiropate si terminam cu ultimul strat de crema. Dam la rece pentru 1/2 ora dupa care glasam suprafata cu marmelada de coarne pe care am incalzit-o in cuptorul cu microunde ca sa devina fluida sa o pot intinde. Puteti folosi si alt fel de marmelada poate merge si un gem de caise sau puteti folosi ciocolata topita Inainte de a portiona se mai lasa la rece inca jumatate de ora.
O decorati dupa imaginatie, eu am folosit gratar de ciocolata alba.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram