Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu mere si migdale

prajitura-cu-mere-si-migdale2

Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente aluat
650 g faina
200 g untura
5 linguri smantana
3 galbenusuri ou
un plic praf de copt
5 linguri zahar
2 prafuri sare
2-3 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de portocale

Ingrediente umplutura
2kg mere
10 linguri zahar ( sau dupa gust )
scortisoara dupa gust
4 lg pesmet
50 gr stafide
50 gr migdale maruntite
esenta de rom

Un galbenus
fulgi de migdale
zahar pudra vanilat

Prajitura cu mere si migdale
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, adaugam cei 200 g untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de portocala.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati .
O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii(25/35cm) si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Dam la cuptor pentru 10 min dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere care am pregatit-o astfel:am ras merele cu tot cu coaja,le-am stors de zeama in exces, le-am amestecat cu zaharul, scortisoara, pesmetul, migdalele maruntite, esenta de rom si un strop de sare.
Intindem si cea de-a doua foaie pe care o asezam cu grija deasupra, o intepam cu furculita si dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.
Cam la jumatatea timpului de coacere scoatem tava ungem prajitura deasupra cu ou batut si presaram cu fulgi de migdale.
Se portioneaza dupa ce s-a racit .
Se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.

Nota:
Daca nu aveti migdale puteti folosi nuci, va fi la fel de buna!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Anonymous

    10/02/2012 at 19:57

    mere cu migdale, pare interesanta combinatia, nu am gustat

  • Anonymous

    10/08/2012 at 00:16

    DE CE NU SE POT SALVA RETETELE IN CALCULATOR?TREBUIE SA SCRIEM CA BUNICILE,IN 2012?

    • Leila

      10/08/2012 at 09:08

      ANONIM , POATE AR TREBUI SA MAI INVETI A FOLOSI TASTELE „MINUNE” CA SA POTI COPIA RETETELE DIRECT IN CALCULATORUL TAU …. EXISTA FORMAT WORD, NP ,….. BUNICA CU SIGURANTA NU A AUZIT DE ASA CEVA , SE PARE CA NICI TU !!!!
      SI INAINTE SA VII SA BATI CU PUMNUL IN MASA AR FI FRUMOS SA TE PREZINTI SAU SUB ANONIMAT TE CREZI MARE SI TARE ???????

  • Doina

    15/09/2012 at 20:43

    Buna ,
    Prajitura arata minunat, am s-o fac si eu.Te rog sa-mi spui ,ai folosit tava de la aragaz?

    • Lory

      16/09/2012 at 21:16

      Doina nu am folosit tava de la aragaz ci o tava cu dimensiunea de 25/35cm

  • Ana Alexandru

    15/09/2012 at 23:20

    as vrea sa o prepar si eu!!! pare delicioasa! si cum prajiturele cu mar sunt preferate de familie…. dar vreau sa te intreb daca as putea inlocui untura cu unt si daca da, cu ce cantitate? multumesc frumos!!

  • Delicia

    16/09/2012 at 00:00

    :)) Urasc intrebarile care incep cu „da de ce ” . Intotdeauna urmeaza ceva foarte stupid dupa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...