Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu prune si pere








Ingrediente

Blat

5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
razatura de lamaie

300 gr zahar
100 gr unt
pere
prune

100 gr zahar
100 gr nuca

Mod de preparare
Zaharul se pune intr-o cratita cu 50 ml apa si se tine pe foc pana incepe sa se caramelizeze.Se adauga untul si se da deoparte amestecand continuu pana ce untul se dizolva obtinand un sos fin.Se rastoarna in tava de copt punand peste el perele curatate si prunele jumatati.
Peste fructe adaugam blatul care se prepara astfel:ouale se separa ,albusurile se bat spuma cu 3 lg de zahar si galbenusurile cu restul.Se amesteca usor si se cerne deasupra faina.Compozitia se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina.
Se introduce la cuptor pana ce blatul devine auriu.Prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se rastoarna pe un platou.Se portioneaza si se decoreaza cu nuca caramelizata

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram