Prajitura excelent

prajitura-excelent-prezentare

Cea de-a saptea reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri o puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
esenta de vanilie

Crema

4 oua
400 gr zahar
4 lg apa
1 pac margarina rama(500 gr)
100 gr cacao
2 esente rom

Glazura

200 gr ciocolata
100 ml frisca
50 gr margarina.


Preparare foi

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind 4 foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.

Crema
Ouale zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana la proba de fir .Adaugam cacao cernuta ,incorporam si lasam sa se raceasca.Incorporam margarina putin cate putin mixand la putere mare.Aromatizam crema cu esenta de rom la fiola.

Glazura
Ciocolata frisca si margarina rama se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ce se obtine o glazura omogena

Asamblare

Foile de rulada se taie in bucati egale ,se suprapun unindu-le cu crema de cacao formand straifuri.Se dau la rece dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.Pentru asta e nevoie ca straiful sa fie pus pe un gratatr .
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in portii egale cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte
Decoram dupa preferinta… eu am facut un model fin din ciocolata alba.
Nota :
Margarina poate fi inlocuita cu unt 82% grasime 




Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. a zis

    Multumim mult pentru urarile voastre !!!
    Craciun fericit cu bucurii si impliniri va doresc !!!
    Sarbatori fericite!!!
    Lory

  2. Ioana a zis

    Eu nu am inteles la aceasta reteta cum vine treaba cu un pac de 500g de margarina!!! un pac de margarina normal si pe care-l foloseste toata lumea are 250g. Deci ori e o greseala si e vorba de un pac de 250g sau sunt 2 pac de 250g! Cum e? As vrea sa fac prajitura dar am aceasta nelamurire! Va multumesc.

    • LoredanaCarp a zis

      Ioana dupa cum se vede in poza am folosit pachet de margarina rama dublu de 500 gr asa cum am si scris in reteta .Dar tu poti folosi 2 pachete de 250 gr .

          • Ioana a zis

            Scuza-ma Loredana, dar iar am o problema! crema mi-a iesit prea fluida si cred ca e din cauza compozitiei de apa, oua si zahar de pe baia de abur. Cat trebuie lasata sa fiarba ? Ce inseamna proba de fir ? In rest prajitura a iesit delicioasa si as vrea sa o prepar de sarbatori. Iti multumesc pt intelegere!

          • Ioana a zis

            Scuza-ma Loredana, dar iar am o problema! crema mi-a iesit prea fluida si cred ca e din cauza compozitiei de apa, oua si zahar de pe baia de abur. Cat trebuie lasata sa fiarba ? Ce inseamna proba de fir ? In rest prajitura a iesit delicioasa si as vrea sa o prepar de sarbatori. Iti multumesc pt intelegere!

          • LoredanaCarp a zis

            Compozitia trebuie fiarta pana cand se ingroasa putin Atunci iei cu doua degete putina compozitie si le indepartezi putin sa se formeze un fir .Atunci compozitia e gata.Pui cacao si lasi sa se raceasca apoi pui margarina putin cate putin si spumezi cu mixerul Ea trebuie sa iasa aerata si destul de consistenta .Nu trebuie sa curga .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>