Prajitura Malai

Ingrediente:
600 g iaurt,
200 g faina porumb,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
60 g untura (poti sa folosesti 120 g unt topit),
4 oua,
10 linguri zahar,

Preparare:
Se amesteca iaurtul cu untura ,si ouale.Se adauga faina de porumb in ploaie amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase, zaharul si bicarbonatul. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
Dupa ce a copt scoti prajitura din tava , o lasi la racit apoi tai felii si pudrezi cu zahar pudra .
Simplu si gustos, merita incercata chiar daca nu e sofisticata e foarte apreciata de familia mea!
Speram sa va fie si voua pe plac!

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

    • a zis

      dia_diana58, o poti aromatiza cu vanilie daca doresti . Am tinut sa prezint reteta originala facuta si de soacra mea . :) Pupice :*

  1. Anonymous a zis

    Dragele mele Bucatarese,va multumesc pentru minunatele retete,va dporesc in continuare toate cele bune si sami trimiteti cit mai multe retete.Cu mult drag Mariana din Germania

    • a zis

      Cu placere ,Mariana. Ce preparam si incercam pe pielea noastra publicam :) Ce nu ni se pare bun il punem deoparte si mai tatonam terenul pana ajungem la un rezultat bun :) Pupice :*

    • a zis

      Anonim , multumesc! Nu am observat ca am omis ouale :))) . Pur si simplu le adaugi la iaurt si untura apoi cu telul le bati putin ca se desprinda apoi adaugi restul de ingrediente amestecand in continuare cu telul . Atat !
      Inca odata multumiri pentru atentionare .

  2. a zis

    Lia draga,din copilarie n-am mai mancat asa ceva.Doar bunica mea facea prajituri de porumb,mama nu facea si stiu cat erau de bune.Nu cred ca e doar nostaligia copilariei ! Multam de reteta!

    • a zis

      Getuca draga , daca crezi , daca nu , eu acum am mancat pentru prima data Malai . Trebuie sa multumim soacrei mele de reteta ca a mai tinut-o minte . Altfel de nu vorbea de Malai nu stiam nici eu cu ce se mananca :) . Pupice :*

  3. a zis

    E la cuptor! Sa vedem cum iese! Compozitia a fost foarte lichida, am lasat-o sa stea pana s-a incins cuptor asa ca s-a mai umflat putin malaiul, dar totusi am mai adaugat trei linguri de malai ca tot subtire era. Sa vedem :) abia astept!

  4. Anonymous a zis

    Am facut reteta si a iesit foarte buna ,noi am servit o cu smantana si zahar,comform traditiei din zona noastra a Bucovinei.Mutumim mult!

  5. Anonymous a zis

    dragele mele se poate face aceasta praitura si cu faina degresata de porumb? eu am mancat cand eram foarte mica ii ziceam mamaliga dulce :))))) era minunata bunica ne punea ea cand se racea dulceata de capsuni abia ast rasp vostru va pupa mada din it

    • a zis

      Mada sincer nu am auzit pana acum de faina de porumb degresata .Eu zic ca merge si as fi curioasa cum arata faina asta :) Da poti servi aceasta prajitura cu dulceata si smantana sau numai cu dulceata .Ne bucuram ca ti-am trezit amintiri placute
      Pup :*

  6. Anonymous a zis

    iubitele mele bucatarese aceasta prajitura este exceptionala LORY am facuto cu faina cumparata din comert asa stiu cai zicea faina grisata dar a iesit neasteptat de buna.va pupa mada din it .sa fi vazut cu mancau italieni la prajiyura mea:)))))))))))

    • a zis

      Mada se vede treaba ca i-ai dat gata cu prajitura :)))) e si de asteptat doar romancele sunt harnice si pricepute ,nu ?
      Pup :*

  7. a zis

    Ma tot uit aici ca sa ma hotarasc ce prajitura sa fac! Acum m am hotarat! Foarte bune retele, imi fac o pofta de mancare si de dulciuri…
    Sper sa iasa ceva bun :-))multam

  8. Salomeea a zis

    Am făcut prăjitura deja de două ori! Prima dată mi s-a părut puțin prea dulce așa că am redus zahărul la 8 linguri… Am aruncat deasupra ei și câteva stafide, merișoare și nuci…Am lăsat-o să stea la cuptor până s-a colorat bine, așa că a ieșit puțin crocantă. Mi-a plăcut enorm! În concluzie, sigur o voi mai face…prăjitura fiind nu numai gustoasă dar și ușor de făcut…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *