Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Primavara



Blat
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
esenta vanilie
razatura de lamaie

Crema
2 galbenusuri
200 gr zahar
1/2 plic gelatina(5gr)
250 ml frisca
300 gr capsuni
esenta vanilie

Sirop
200 gr zahar
250 ml apa
razatura de lamaie

Blat
– separam albusurile de gablenus;
– albusurile se bat spuma cu 3 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
– galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar , esenta de vanilie si razatura de lamaie;
– amestecam lejer cele doua compozitii;
– cernem faina(lg trebuie sa fie pline cu varf) deadupra;
– amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
– turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
– se coace la foc potrivit.

siropul
– se amesteca apa cu zaharul si se fierb
– dupa racire se adauga razatura de lamaie

crema
Capsunii se taie bucatele potrivite, se amesteca cu 100gr zahar si se fierb cateva minute.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si le fierbem pana ce compozitia incepe sa se spumeza(trebuie amestecat continuu ca sa nu se prinda de vas).Dupa ce am luat-o de pe foc adaugam gelatina care intre timp am tinut-o la inmuiat in 50 ml apa rece. Batem frisca spuma adaugam compozitia de ou si gelatina (dupa ce s-a racorit) si compozitia de capsuni(rece) amestecam bine.

Asamblare
-Taiem blatul racit in doua foi
-asezam prima foaie in tava care am copt blatul
-o insiropam
-adaugam crema,apoi cea de-a doua foaie insiropand-o
– se lasa la rece 2 ore
– se rastoarna pe platou si se decoreaza cu frisca,fructe si forme de ciocolata

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...