Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Rakoczi

Prajitura Rakoczi
Prajitura Rakoczi
este o prajitura foarte buna pe care bunica o pregatea adesea.

Avea mereu branza proaspata si oua si prajitura de top in vacante era aceasta prajitura Rakoczi. Eu o cunosc cu numele de Rakoczi szelet. O alta prajitura foarte buna este Linzer cu Mac si Linzer cu branza.

Ingrediente aluat Prajitura Rakoczi :

300 g faina
200 g unt
100 zahar
1 praf de sare
1 galbenus
smantana sau iaurt cat cuprinde

Ingrediente umplutura branza Prajitura Rakoczi:

500 g branza dulce de vaci
1 mana de griș (circa 50-70 g)
3 galbenusuri de ou
4-5 linguri stafide
zahar dupa gust
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie

Alte ingrediente Prajitura Rakoczi:

4 albusuri de ou
180 g zahar
dulceata de caise

Preparare aluat Prajitura Rakoczi:
Faina se amesteca cu untul razuit dupa care adaugam zaharul, praful de sare, galbenusul de ou si smantana 1-2 linguri pentru a obtine un aluat elastic si omogen. Impachetam in folie si punem aluatul la rece.

Preparare umplutura Prajitura Rakoczi:
Branza dulce de vaci se paseaza print-o sita. Se adauga la ea 2 galbenusuri de ou , grisul, zaharul dupa gust, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie si stafidele scurse pe care le-am inmuiat in prelabil in apa calduta.

Prajitura Rakoczi

Preparare bezea Prajitura Rakoczi:
Albusurile de ou se bat spuma si cand sunt pe jumatate batute adaugam treptat zaharul si continuam sa batem pana obtinem o spuma tare.
Aluatul se intinde intr-o tava cu dimensiunea de 23 x 32 cm, se impunge cu furculita ici,colo se unge cu un strat subtire de dulceata de caise si se pune deasupra umplutura de branza). Punem tava cu prajitura in cuptorul preincalzit unde il vom tine pana se coace (daca incercam umplutura cu o scobitoare aceasta nu se lipeste de ea.

Prajitura Rakoczi

Se scoate prajitura si peste umplutura de branza punem albusul de ou batut spuma sub forma de gratii (am pus albusul intr-o punga am taiat coltul si am trasat gratiile). Tava se pune inapoi in cuptor pana albusul se intareste apoi se scoate din nou si in spatiile libere dintre gratii punem dulceata de caise. Punem si de aceasta data tava cu prajitura inapoi in cuptorul cald , il oprim si lasam prajitura in interior pana cuptorul este complet rece.

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram