Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Somloi- Somloi Galuska





Blatul :
8 oua
200 gr faina
200 gr zahar
50 gr nuci macinate
1 lingura cacao
100 ml esenta rom
1 plic praf de copt

Crema :
4 galbenusuri
100 gr zahar
2 budingi vanilie
1 l lapte
1 lingura cacao
100 gr nuca
100 gr stafide
1 plic zahar vanilat

Preparare Blat : Galbenusurile se freaca spuma cu 200 gr zahar si se adauga la el treptat cele 200 gr faina, apoi adaugam si albusurile batute spuma si 1 plic praf de copt. Compozitia rezultata o impartim in trei parti egale. In prima parte punem 50 gr nuca macinata, in a doua parte punem 1 lingura cacao . Se coc separat in aceeasi tava pe hartie de copt.

Preparare crema:
Cele 4 galbenusuri de ou se freaca spuma cu 100 gr zahar si cele 2 budinci . Laptele se infierbanta si se adauga peste compozitia de ou si budinca treptat amestecand apoi se pune la fiert la foc mic pana se ingroase crema. Se imparte si crema in trei parti egale. In prima parte punem 1 plic de zahar vanilat, in a doua parte punem 1 lingura cacao si 50 gr stafide si in a treia parte punem restul de stafide si nucile taiate .
Intr-o tava mai adanca asezam cele trei tipuri de blat pe care in prealabil le insiropam bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom si le ungem cu cremele diferite. Se acopera cu folie si se da tava la rece pentru cateva ore. In momentul in care se serveste , cu o lingura se rup „galuste ” care se aseaza pe farfurie , se stropeste cu ciocolata topita si deasupra se pune frisca . Aceasta prajitura nu se taie in forme bine definite , specificul ei fiind forma de galuste rupte cu lingura(polonic mic) .

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Mujdei cu Smantana

Ingrediente :4-5 catei usturoizeama de lamaie 1 lingurita sare2 lingurite pasta gulyas dulce (daca nu aveti se poate pune 1/4...

Închide