Tarta cu capsuni








Blat
125 gr margarina (sau unt)
100 gr zahar pudra
2 lg de smantana
2 galbenusuri
250 gr faina
razatura de lamaie
un praf de sare

Crema

2 plicuri budinca de vanilie
doua albusuri
2 oua
10 lg zahar
700 ml lapte
1/2 pac margarina
esenta de vanilie

Decor
500 gr capsuni
un plic tort gelee

Mod de preparare

Margarina se mixeaza bine impreuna cu zaharul dupa care se adauga treptat galbenusurile de ou,cele 2 lg de smantana,razatura de lamaie,sarea iar la final se incorporeaza faina.Aluatul obtinut se lasa la rece pentru doua ore.

Forma de tarta se unge cu putin ulei ,aluatul se intinde in foaie si se aseaza usor in forma de tarta.Se presaza bine,se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace la foc potrivit.
Cat tarta e la cuptor preparam crema astfel:
Punem la fiert 500 ml lapte iar restul amestecam bine cu praful de budinca,zaharul,albusurile si ouale pana ce se formeaza o pasta omogena.Cand laptele a fiert incorporam amestecul in el si fierbem la foc potrivit (amestecand continuu) pana ce crema se ingroasa.Lasam la racit dupa care adaugam si margarina spumand crema cu ajutorul mixerului.
Crema astfel pregatita se intinde pe suprafata tartei si decoram cu bucati de capsuni dupa imaginatia fiecaruia.Imbracam fructele intr-un strat de tort gelee preparat dupa instructiunile de pe plic.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *