Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de lamaie si vanilie

Azi implinim frumoasa varsta de 4 ani !!! Va multumim ca sunteti alaturi de noi zi de zi !

Ingrediente blat:
8 oua,
1 plic praf de copt,
6 linguri faina,
8 linguri zahar,
2 linguri cacao

Ingrediente crema:
400 ml lapte,
2 plicuri budinca vanilie,
1 lamaie,
4 galbenusuri,
200 g zahar,
200 g unt(sau margarina Rama la cub),
200 ml frisca,

 Ingrediente sirop:
150 g zahar,
100 ml lichior de lamaie(sau portocale),
200 ml apa,
coaja rasa de la o lamaie,

Ingrediente decor :
450 gr marshmallow alb,
2 linguri apa,
2 fiole esenta vanilie,
900 gr zahar pudra,
margarina(unt) pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit,
amidon alimentar pentru intins,
coloranti alimentari ,

Preparare blat:
Separam albusrile de galbenusuri. La galbenusuri adaugam 8 linguri zahar si o spumam cu ajutorul mixerului. Albusurile se spumeaza cu un praf de sare apoi adaugam treptat la ele galbenusurile spumate amestecand usor pana se omogenizeaza. Intr-un castron punem cele 6 linguri de faina la care adaugam praful de copt si 2 linguri cacao. Le adaugam peste compozitia de ou treptat amestecand usor de sus in jos pana se omogenizeaza. Intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt coacem blatul de piscot. Dupa ce a copt lasam blatul la racit si il taiem in trei.

Preparare crema:
Intr-un vas punem cele 2 plicuri de budinca, zaharul,coaja rasa de la lamaie si zeama stoarsa, 4 galbenusuri de ou. Amestecam aceste ingrediente adaugand treptat, putin cate putin din laptele rece pana se omogenizeaza. Punem la fiert amestecand mereu pana se ingroase. Lasam la racit. Untul il spumam cu 2 linguri zahar si il adaugam treptat la compozitia de mai sus. Spumam si frisca si o adaugam la crema. Amestecam sa se omogenizeze si lasam la rece crema pana incepem sa umplem tortul.

Preparate sirop:
Intr-o craticioara punem 150 g zahar impreuna cu 200 ml apa la fiert pana acesta se topeste.Oprim din fiert si adaugam coaja de lamaie rasa. Cand siropul e rece adaugam lichiorul.

Preparare Fondant Marshmallow 🙁vezi aici pasii de preparare)
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.   La fondant adaugam colorant pentru a o colora in functie de decoratiile pe care doriti sa le faceti.

Asamblare tort:
Dupa cum am spus mai sus blatul il taiem in 3 parti. Insiropam partea de jos al tortului cu sirop, punem un rand de crema,asezam a doua parte de blat, insiropam din nou si punem iarasi un rand de crema(sa lasati o particica de crema pentru a finisa marginile si a unge deasupra tortul in strat subtire pentru ca fondantul sa faca priza cu aceasta ) acoperim cu ultima parte de blat pe care o insiropam din nou. Ungem tortul cu deasupra cu putina crema si marginile ca sa o finisam frumos si ne pucam de ornat. In cazul meu am ales sa il imbrac in fondant de marshmallows din care am realizat si decoratiile.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Sarmale de post

  Sarmale de post Ingrediente 200 gr orez 100 gr fulgi de ovaz 500 gr ciuperci proaspete 4-5 cepe potrivite...

Închide