Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu fulgi de cereale

tort-cu-fulgi-de-cereale
“Îmbogățește aromele toamnei!” este o campanie demarata de Dr.Oetker.
Ea va invita sa prajituriti folosind cele 7 esente cu arome deosebite dar si sa castigati premii pe masura!!Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere.
Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă.
Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă.
Cu doar 3 esente de 38 de ml. cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție unde ai sansa de a  câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Ingrediente
Blat
80 gr unt
50 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat bourbon
3 galbenusuri
3 albusuri
50 gr zahar
un varf cutit de scortisoara
100 gr nuci macinate
60 gr pesmet
o lingura esenta portocala Dr Oetker


Crema
500 gr iaurt
4-5 lg zahar pudra
un mar ras
zeama de la o portocala
180 gr Vitalis Musli cu ciocolata
2 plicuri cu gelatina Dr. Oetker(20 gr)
250 ml smantana pentru frisca
Glazura
1 plic de  Spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Oetker
sau
150 ml smantana pentru frisca
Decor
3-4 linguri Vitalis Musli cu ciocolata
felii de mar
zeama de lamaie

Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor.
 Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă și tapetată cu făină (cu
diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform.
Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
   Cuptor electric: 160 ºC (preîncălzit)
  Cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC (preîncălzit)
  Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)
  Timp de coacere: cca. 45 de minute
Crema  
Pentru umplutură se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli, merele şi sucul.
Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor.
   Peste tortul răcit se aşază umplutura şi se întinde uniform.
Se dă la rece timp de 2 ore.
           
Finisare
 Se desprinde uşor inelul detaşabil si se imbraca in frisca
  Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului.
Feliile de măr se stropesc cu suc de lămâie,se ornează tortul cu acestea şi se dă la rece până la servire.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram