Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de clatite







Aceasta reteta este cea de-a treia din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri.

Intrati cu noi pe
Prajituria.ro si veti descoperi o lume magica .

Ingrediente ptr.compozitie clatite:
-12 linguri faina
-15 gr drojdie proaspata
-zahar vanilat (2 plicuri)
-zahar 4 linguri
-3 oua intregi
-coaja de la o jumatate de lamaie
-aproximativ 50 ml ulei
-apa minerala sau lapte

Ingrediente crema:

2 plicuri budinca

600 ml lapte

10 linguri zahar

2 cuburi Rama Maestro (500 gr)

Alte ingrediente :

2 plicuri tort gelee

4 linguri zahar

500 ml apa

300 ml frisca

Preparare :

Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si 1 lingurita zahar si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Coacem clatitele fara sa adaugam in tava ulei deoarece in compozitie avem deja.

Umplutura:

Pentru umplutura avem nevoie de 2 budinci de culori diferite si 600 ml lapte. Eu pun la o budinca 5 linguri de zahar,dar fiecare poate sa o faca cat de dulce vrea. Fierbem budincile fiecare separat in 300 ml lapte impreuna cu cate 5 linguri zahar.Lasam sa raceasca budincile apoi adaugam la fiecare 250 gr Rama maestro si spumam cu mixerul.

Asamblare:

Intr-o forma detasabila(dar si intr-un vas rotund putem cladi tortuletul) asezam o clatita peste care punem crema de budinca preparata ca in cele descrise mai sus la umplutura,iar clatita ,crema ,…etc,si terminam cu o clatita.

Ornam cu gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj ,adica cele 2 plicuri de tort gelee impreuna cu 4 linguri zahar le dizolvam in 500 ml apa rece. Punem la fiert si din momentul in care a inceput sa dea in clocot fierbem timp de 1 minut. Lasam sa raceasca pret de cateva minute dupa care o turnam deasupra tortuletului cladit.
Tortul se pune la rece cam o ora ,ornam cu frisca dupa care care putem servi.

Pofta buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram