Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort diplomat cu fructe

b54

Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012
Blat
10 oua,
10 lg zahar,
10 lg faina,
esenta de vanilie,

Crema
10 galbenusuri,
350 gr zahar,
700 ml frisca,
o cutie ananas,
(sau alte fructe din compot)
2 pliculete gelatina,
2 esente vanilie la fiola,

Sirop
300 gr zahar,
500 ml apa,
fasii din coaja de lamaie,
esenta de vanilie,

Decor
300-500 ml frisca,
flori din pasta de zahar


Mod de preparare

Blat
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie.
Se amesteca lejer cele doua compoziti dupa care se adauga faina cernuta si se incorporeaza.

 

Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara(27/38 cm) si se coace la foc potrivit.

 


Crema diplomat
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul dupa care se pun pe baie de apa amestecand continuu pana ce se spumeaza iar compozitia da in fiert .
Se da deoparte si se adauga gelatina care a fost hidratata in 100 ml apa rece.Se amesteca foarte bine pana ce gelatina se dizolva.

 

Compozitia racita se toarna peste frisca batuta ,sa adauga bucatile de ananas esenta de vanilie si se amesteca bine.

 


Blatul se taie in doua foi egale se aseaza prima foaie in forma in care a fost copt se insiropeaza cu siropul fiert si racit dupa care adaugam crema.
Se pune deasupra cealalta foaie, se insiropeaza si se da la rece pentru cateva ore.
Se scoate din forma, se imbraca in frisca si se decoreaza dupa cum doriti.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram