Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Moca

tort mocaTort Moca. Tort Moca cu crema de cacao si sirop de cafea. Cum se prepara tortul Moca. Cel mai bun tort pregatit in casa. Tort cu crema de cacao. Tort cu blat alb si crema de cacao

Tort Moca- Ingrediente

Blat
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
2 plic zahar vanilat
Crema
4 oua
400gr zahar
4 lg apa
400 g unt 82% grasime
100 gr cacao
esenta de rom

Sirop
1 l cafea filtrata(mai slaba)
300 gr zahar

Crema décor
300 gr ciocolata
100 ml frisca
1 lg miere

Tort Moca- Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat, se incorporeaza apoi se adauga faina cernuta.
Se amesteca usor si se pune la copt intr-o tava dreptunghiulara(25/38cm) tapetata cu hartie de copt,  in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 35-40 min.
Dupa ce s-a racit se taie in trei foi.

Crema se prepara astfel: ouale cu zaharul si apa se amesteca, se pun la fiert pe baie de apa amestecand continuu pana la proba de fir(vezi imaginea), apoi se adauga cacao, se amesteca si se lasa sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand untul putin cate putin. La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom.

Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se umplu cu crema si se da la rece cateva ore.

Crema pentru decor o preparam astfel: topim ciocolata la microunde apoi adaugam frisca lichida, mierea si amestecam bine.

Se intinde pe toata suprafata tortului si se decoreaza dupa preferinta.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram