Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata de naut, rosii si macris

Cu aceasta reteta participam la Dulce Romanie – Provocarea lunii Iunie 2012
Ingrediente
200 gr naut
250 gr rosii cherry
o ceapa alba
sau
doua fire ceapa verde
o mana frunze de macris
3-4 linguri ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie
sare
piper
Mod de preparare
Nautul se pune la inmuiat in apa pentru cateva ore .
Se scurge, se spala in mai multe ape si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie bobul bine dar fara sa se sfarame.
Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se lasa la racit.
Intr-un castron amestecam boabele de naut fierte cu rosiile cherry taiate in doua sau patru in functie de marimea lor, cu ceapa taiata rondele si fasii din frunzele de macris.
Se stropeste salata cu un sos format din ulei de masline, sare, piper si zeama de lamaie .
Se serveste rece.
Pofta buna!!

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram