Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Spuma de Zmeura in Ciocolata

Spuma De Zmeura in CiocolataSpuma de Zmeura in Ciocolata

Toata lumea cunoaste aceasta Spuma de Zmeura cum se prepara. Pentru multi dintre noi era desertul copilariei cand era sezonul zmeurei sau capsunelor. De aceasta data vreau sa va prezint clasica Spuma de Zmeura servita in cornete de ciocolata. La mine acest desert clasic a avut intotdeauna succes mai ales acum cand l-am servit in cornetele de ciocolata. Un pic am avut de lucru la cornete, dar s-a meritat efortul.

Ingrediente Spuma de Zmeura in Ciocolata :

4 albusuri
300 g zahar
300 g zmeura
ciocolata de menaj
carton, folie de aluminiu

Preparare Spuma de Zmeura in Ciocolata :

Incepem mai intai sa preparam cornetele de ciocolata (ar fi bine daca le fabricati cu o zi inainte). Din carton am confectionat niste cornete asa cum se vede si in imaginea de mai jos pe care le-am imbracat apoi cu folie de aluminiu in asa fel incat la deschizatura cornetului sa lasam mai multa folie pe care o vom introduce in interior.
corneteCiocolata de menaj (puteti folosi si alt fel de ciocolata !!! ) am razuit-o si am topit-o pe baie de aburi. Acestea fiind facute am luat pe rand cornetele din carton si cu ajutorul unei pensule am intins un strat de ciocolata topita. Am lasat sa se intareasca ciocolata dupa care am mai aplicat inca un strat.

Aplicam ciocolata in mai multe straturi. Stratul de ciocolata trebuie sa fie ceva mai gros aplicat sa nu se rupa cand il vom desprinde de cornetul de carton. Lasam pana a doua zi la temperatura camerei sa se intareasca. Dupa ce este intarit scoatem surplusul de folie din cornet cu grija si il rasucim usor pana incepe sa se miste cu stratul de ciocolata pe scheletul de carton.

Spuma de Zmeura in Ciocolata

In acest moment putem indeparta cornetul de carton si desprindem cu usurinta folia de aluminiu de pe stratul de ciocolata si asa obtinem cornetele de ciocolata. Putin complicat dar se poate !!!
Cornetele fiind facute ne apucam sa preparam si Spuma de Zmeura.

Zmeura o zdrobim putin cu furculita , nu prea tare. Albusurile de ou le batem spuma cu 300 g zahar pe care il vom adauga treptat(batem circa 10 minute), adaugam zmeura zdrobita si continuam sa batem spuma pana se intareste. Punem Spuma de zmeura in cornetele de ciocolata si servim.

Spuma De Zmeura in CiocolataPofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram