Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba cu varza de Bruxelles

 Ciorba cu varza de BruxellesCiorba cu varza de Bruxelles

Nu demult am prezentat o alta reteta cu Varza de Bruxelles cu nucsoara si unt. Iata si o alta ciorba , tot cu varza , dar varza este creata  Ciorba cu varza creata si pui  care este pe placul familiei mele si sper sa fie si pe placul vostru. Mai am cateva retete cu aceste verze mici si vor urma in scurt timp. Pana atunci va las aceste doua variante sa le incercati. Mai jos va dau ingredientele necesare pentru circa 2.5 l ciorba.

Ingrediente Ciorba cu varza de Bruxelles :

500 g varza de Bruxelles
250 g morcovi
100 g radacina patrunjel
50 g telina curatata
6 catei usturoi
1 ceapa mica
500 g smantana (eu am folosit iaurt dietetic)
2 galbenusuri ou
1 lingura unt
1 lingura ulei
2.5 l apa
100 ml otet (eu am pus otet de pe ardei iuti ca ciorba sa fie mai picanta)
sare dupa gust

Preparare Ciorba cu varza de Bruxelles :

Se curata legumele si se spala. Morcovul, patrunjelul si telina se taie cubulete sau felii subtiri. Se incinge untul si uleiul intr-o oala si se trag legumele taiate impreuna cu 3 catei de usturoi pisati. Se stinge totul cu 2.5 l apa. Se pune sare si se adauga ceapa razuita pe razatoarea fina.

Se lasa la fiert pana legumele sunt fierte. In acest timp pregatim varza de Bruxelles. Indepartam frunzele exterioare, taiem la baza cotorul si  apoi crestam baza fiecarei verze. Le spalam si le punem in oala la fiert. Cand sunt si ele fierte adaugam otetul si mai potrivim ciorba de sare.

Doua galbenusuri de ou se amesteca cu 500 g smantana (sau iaurt), pisam restul de usturoi la acest amestec si putin cate putin adaugam din zeama fierbinte pana aducem aceasta maia la o temperatura apropiata a ciorbei. Dupa ce am facut acest lucru turnam maiaua in ciorba si lasam sa dea un clocot. Oprim focul sub oala si o tragem deoparte.
Ciorba cu varza de Bruxelles
De acum ciorba cu varza de Bruxelles se poate servi asa cum este sau cu un surplus de otet si smantana dupa gustul fiecaruia. Pofta Buna !

Ciorba cu varza de Bruxelles
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...