Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de morcovi cu crutoane

Ingrediente:
500 gr morcovi
2-3 cartofi medii
3 catei usturoi
1/2 lamaie mare (1 lamaie mica)
1 varf de cutit de chimen macinat
2 linguri ulei
sare, piper alb macinat
ardei iute la servit (facultativ)
patrunjel verde,

Preparare:
Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu.
Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si dam la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote. Presaram deasupra un varf de cutit de chimen macinat ,piper alb, condimentam cu sare dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de zeama de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote.
Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine .

Pofta Buna !!!!!

Comentarii recente

  • yaya6

    19/03/2012 at 11:38

    buna supica asta,chiar daca nu am chimen am sa o incerc,ma incanta mult,e si dietetica si de post,o zi excelenta

    • Anonymous

      11/04/2012 at 23:21

      buna.am facut astazi aceasta supa.a iesit foarte buna si fara chimen.multumesc pt retete sunt fparte utili.de paste incerc reteta cozonacului pufos si al prajiturei cu brinza dulce.va voi tine la curent.PASTE FERICIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram