Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de ciuperci cu galuscute

supa-cu-ciuperci-si-galuscute-1
Ingrediente:Supa de ciuperci cu galuscute
1 morcov,
1 patrunjel radacina,
1 buc. ceapa,
3 catei ustoroi,
250 g ciuperci,
400 g smantana,
2 linguri pasta de ardei, sau 1 lingurita boia dulce,
1/2 legatura patrunjel verde,
50 ml ulei,
sare dupa gust,

Ingrediente galuscute:
1 ou,
3-4 lg faina,
1 lingurita unt,
1 praf de sare,

Preparare:
Curatam, ceapa, morcovul, patrunjelul si usturoiul. Morcovul si patrunjelul il taiem rondele. Ciupercile curatate le taiem felii. Usturoiul curatat il zdrobim.
Punem uleiul la incins si calim pe el morcovul si patrunjelul taiat rondele. Adaugam ceapa cu care o mai calim pana aceasta se inmoaie. Acum adaugam ciupercile feliate, usturoiul zdrobit si pasta de ardei sau 1 lingurita de boia , ce avem la indemana. Condimentam cu sare si turnam deasupra 1.5 l apa. Acoperim cu un capac oala si lasam la fiert(mai potrivim de sare daca e nevoie). Intre timp pregatim compozitia pentru galuscute. Intr-un vas punem oul spart, un praf de sare si 1 lngurita unt. Adaugam 3-4 linguri de faina pana obtinem o compozitie de aluat mai moale(lingurile de faina sunt relative deoarece depinde foarte mult de marimea oului, de puterea fainii, consistenta acestui aluat. Trebuie sa obtinem un aluat care nu curge dar nici nu e foarte tare , ceva mai gros decat aluatul de clatite).
Cand legumele si ciupercile sunt fierte rupem cu lingurita in supa galuscutele de faina(sau folosim
aparatul pentru galuscute daca avem asa ceva…). Lasam sa dea cateva clocote,apoi o dregem cu maiaua facuta dintr-un galbenus de ou si 400 g smantana(amestecam galbenusul crud de ou cu smantana apoi turnam la aceasta maia putin cate putin din supa fierbinte pana aducem la aceeasi temperatura maiaua cu supa …dupa care o turnam in supa). La final presaram cu patrunjel verde tocat marunt si servim fierbinte cu un surplus de smantana daca doriti.


Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram