Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa de rosii

In fiecare vineri incercam sa postam cate o reteta de post. Azi va prezentam Supa de rosii. Supa se poate prepara si de dulce imbogatind-o cu galuscute de faina sau chiar cu galuscute de gris. Altii o prepara cu carne de pui si galuscute. Ramane la latitudinea fiecaruia daca o va prepara de post sau de dulce. Noi o prezentam de post, in alta postare o sa prezentam si varianta de dulce daca vor fi doritori.  Si acum sa trecem la reteta….

Ingrediente:

1 l apa,

700 ml bulion (suc de rosii),

3 linguri rase cu faina,

4 linguri ulei,

2 linguri zahar,

1 pumn de orez,

1 lingurita boia dulce,

sare,

piper,

cateva frunze de salvie (putem folosi si salvie uscata maruntita ),

Preparare:

Punem intr-o oala 4 linguri de ulei si 3 linguri rase de faina. Pornim focul si lasam sa sfaraie cateva secunde, dupa ce uleiul s-a incalzit adaugam lingurita cu boia dulce si imediat stingem cu 1 l apa lasand sa dea un clocot. Adaugam 700 ml bulion (suc de rosii), condimentam cu sare dupa gust, adaugam 2 linguri cu zahar si cand a dat in clocot adaugam pumnul de orez spalat lasand sa fiarba la foc molcom totul pana acesta e fiert. La final gustam si daca dorim supa  putin mai dulceaga mai putem adauga zahar si presaram deasupra frunzele de salvie taiate marunt si piper proaspat macinat.

Supa de rosii

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • ioana

    27/04/2013 at 21:32

    Dragele mele ,dar de ce stergeti comentariile?

    • LoredanaCarp

      27/04/2013 at 21:44

      Ioana nu stergem comentariile 🙂 ele nu apar pe site imediat ci dupa ce sunt moderate de noi 🙂

    • LianaFilipas

      28/04/2013 at 08:38

      Ioana , in Spania nu ai sanse sa gasesti bulion cum folosim noi. Prepara mai departe supa din rosii proaspete daca tie asa iti place . Iarna noi nu ne permitem sa preparam supa din rosii decat doar din bulion…. Sa ai spor si mai departe !!!!!

    • ioana

      28/04/2013 at 11:24

      Dar de ce credeti ca eu locuiesc in Spania? Am sa incerc sa fac supa cu rosii naturale sa vad cum iese

    • LianaFilipas

      28/04/2013 at 11:37

      Nu cred sunt sigura si pot sa iti spun cu exactitate si unde (localitatea). O zi cu soare iti doresc si Florii fericite !

  • ioana

    27/04/2013 at 21:34

    am facut supa ,nu mi-a placut am aruncat-o,cred ca mai bine facem cu rosii naturale si nu cu bulion 🙂

    • LoredanaCarp

      27/04/2013 at 21:47

      Daca ai folosit bulion din comert inclin sa cred ca nu a fost buna.Noi pregatim suc de rosii, rosii in bulion in casa si cu asta iese foarte buna supa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Cosulete de foietaj cu dulceata
Cosulete de foietaj cu dulceata

Cel mai simplu desert posibil de preparat. Aceste cosulete cu dulceata sunt foarte bune cand ai chef de ceva dulce...

Închide