Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muschiulet Afumat




Muschiulet Afumat de porc, de iepure se poate prepara oricand in perioada rece acasa. Este mult mai bun decat ceea ce gasim in magazine si este cu adevarat o delicatese. Cat de bun este feliat subtire cu ceapa, sau pus pe painea unsa cu unt sau alaturi de o branza framantata in toiul iernii !!!
Va invitam sa incercati si voi sa pregatiti acasa muschi afumat de porc, sigur nu veti regreta!

Ingrediente Muschiulet Afumat:
muschiulet proaspat porc (putem folosi orice carne de porc )
sare grunjoasa (fara iod)

Preparare Muschiulet Afumat:
Carnea de porc o transam in bucati potrivite daca e pulpa( o taiem in fasii mai lungi de grosimea unui cotlet de porc , nu lasam pulpa intreaga caci se va mura mai greu , ) , daca luam muschiulet , sau cotlet lasam bucata intreaga si le dam cu sare grunjoasa din abundenta. Carnurile sarate le punem intr-un vas de plastic si le acoperim cu un servet. Lasam carnea sa se mureze timp de 4 zile (in acest timp le mai intoarcem o data pe zi ) . Dupa ce au trecut cele 4 zile , scoatem carnea , o stergem cu un servet uscat , gaurim un capat si tragem prin fiecare bucata un fir de sfoara si le punem intr-un loc bine aerisit ( eu le-am pus pe balcon legate pe sarma de intins rufe ) unde le lasam la zvantat vreo 2 zile .
Cand sunt bine zvantate le punem la afumat in afumatoare pentru circa 2 zile (daca vreti sa fie mai puternic afumate le tineti 3 zile la fum ) cate 3-4 ore /zi.
Bucatilede carne le atarnam la circa la 1.5 m de sursa de foc si numai dupa ce focul nu mai arde cu flacara. Initial facem focul cu lemne , lasam sa se formeze jar mai mult apoi peste punem rumegus ( rumegusul sa nu fie de lemn rasinos ) , lasam sa arda apoi dupa ce flacara s-a stins si nu iese decat fum punem si bucatile de carne la fum .
Carnea capata o culoare rosiatica dupa ce este afumata . Se ia de la fum si pentru circa 2 zile se pune la aerisit la loc rece (tot pe balcon in cazul meu ).
De acum se poate consuma cruda ca aperitiv, sau in diferite preparate culinare.

[amd-yrecipe-recipe:66]

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...