Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftele de Fasole

Chiftele de Fasole
Dupa cum am spus de multe ori in toate zilele de vineri de peste an gatim de Post.De aceasta data vin cu Chiftele de Fasole, o reteta pregatita des la noi in zilele de post.
De aceasta data am venit cu reteta de chiftele imbunatatita si mai rapida. Nu toti avem vreme sa stam in bucatarie toata ziua si asa am adaptat reteta ca sa fie accesibila la preparat, sa nu dureze fazele de pregatire o vesnicie. In primul rand sa scurtez timpul de preparare am folosit conserva de  Fasole Boabe- Sun Food de la prietenii nostri, care au produse deosebite si le folosim cu placere. Apoi am mai scurtat operatiunile din timpul pregatirii si ici colo am adus mici modificari retetei de baza care am pregatit-o pentru prima data in 2008. Clic pe denumire Paszuly Fasirt, sa vedeti diferenta intre prima reteta si reteta de acum, imbunatatita.

Ingrediente Chiftele de Fasole :
400 g Fasole Boabe (din conserva)
1 ceapa mica
1 felie paine (sau 1 chifla)
1 morcov, 1 patrunjel
patrunjel verde
2 catei usturoi
1 lingura mare faina
sare,piper dupa gust
1 varf de cutit cimbru uscat maruntit
pesmet
ulei pentru prajit

Preparare Chiftele de Fasole :
Fasolea se scurge apoi se zdrobeste cu furculita sau cu pasatorul de cartofi. Morcovul, patrunjelul, ceapa se curata, spala si se dau pe razatoarea mare. Se calesc pe putin ulei pana se inmoaie.Painea se pune la inmuiat in apa rece.

Chiftele de Fasole

Se pun legumele calite la fasolea zdrobita si painea bine stoarsa. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde taiat marunt, condimentam cu sare, piper dupa gust, adaugam cimbrul si la final faina ca sa lege compozitia.

Chiftele de Fasole

Cu mainile umezite in apa formam chiftelute de marimea dorita de fiecare si le dam prin pesmet.Se prajesc in ulei incins dupa care se scot pe servet de hartie.

Chiftele de Fasole

[amd-yrecipe-recipe:98]

Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram