Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pilaf cu urzici

pilaf cu urzici

In fiecare an abia astept sa vina primavara ca sa ma pot bucura de gustul urzicilor. Pregatesc din ele cel mai bun pilaf cu urzici si il mananc de fiecare data cu mare pofta.
Dupa cum stiti, beneficiile urzicilor sunt multiple, ajuta la detoxifierea organismului, contin fier si magneziu, sunt bune in combaterea anemiei, sporeste energia organismului si sunt bogate in vitamine si minerale.
Eu mai pregatesc din ele si un delicios piure de urzici pe care il mananc cu ou ochi sau cu hrean ras.
Mai pot fi puse si in ciorba de fasole, ii da un gust aparte si ii sporeste valoarea nutritiva!!
Recomand sa nu le ocoliti, sunt deliciose…e drept ca sunt un pic migaloase la curatat dar isi merita efortul!!

Pilaf cu urzici-Ingrediente

  • 400g urzici proaspete
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 250 g orez
  • 1,5 l apa
  • sare dupa gust

Cum pregatim pilaful cu urzici

Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.
Intr-o cratita punem la fiert cam 1,5 l apa si cand da in clocot adaugam urzicile si le fierbem aproximativ 10 min.
Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.

Calim o ceapa in putin ulei, adaugam orezul spalat si bine scurs si sotam 2-3 min pana ce boabele de orez devin sticloase.
Adaugam urzicile tocate, sare si mai calim inca 2 min, timp in care amestecam continuu la foc potrivit.
Incepem sa adaugam zeama fierbinte de la urzici cam cate 250 ml o data, amestecand cu o lingura de lemn pana ce orezul absoarbe tot lichidul. Se continua pana ce ajungem sa adaugam cam 1,2 l zeama.
Se da deoparte si se lasa acoperit cam 10 min.


Acest pilaf cu urzici este foarte gustos, se poate manca ca atare sau poate fi folosit ca si garnitura alaturi de o friptura. Eu il prefer simplu fiindca imi place sa savurez gustul dat de urzici.

pilaf cu urzici

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Comentarii recente

  • Homemade by Laly

    26/03/2009 at 10:45

    Da, simti ca a venit primavara cand mananci o portie de urzici… Am mancat pe anul asta, de cateva ori dar sub forma de piure de urzici, cu usturoi. Am retinut reteta de pilaf, daca o sa gasim la padure, fac o portie, ca prea arata bine.

  • Lory

    29/03/2009 at 21:50

    Buna Laly,
    Pilaful cu urzici e preferatul meu…te sfatuiesc sa-l incerci e foarte bun
    Lory

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram