Varza scazuta



Ingrediente :
1 capatana varza dulce (circa 1 kg)
2 bucati ceapa de marime mijlocie
3-4 linguri ulei
250 ml bulion (suc de rosii)
250 ml apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita cimbru
sare,piper dupa gust
1 lingurita boia dulce(sau picant)

Preparare:
Indepartam primele frunze de varza apoi o taiem fideluta. Ceapa o curatam ,spalam si o taiem marunt. Punem uleiul la incins si calim ceapa pret de cateva secunde dupa care adaugam varza taiata si o condimentam cu sare ,piper si boia . Lasam la calit la foc mic timp de 2-3 minute dupa care adaugam bulionul ,apa ,1 lingurita de zahar si cimbru. Acoperim cu capac si lasam la fiert pana varza este fiarta si zeama scade .
Se poate condimenta cu un surplus de cimbru(ideal ar fi cimbru proaspat tocat) cand se serveste.

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    fetelor vad ca ati intrat in post !felicitari Lory pentru premiu ! daca nu ai vase din astea,spune-mi ca e o anumita tehnica de deconservare a lor si de gatit in ele.poate am sa fac un post pe blog la mine special pentru asta,daca imi dai de veste.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *