Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri umplute cu branza de capra LaColline

Zilele trecute am primit un colet plin cu produse din lapte de capra…de la lapte de capra integral pana la branza de capra cu piper, cu trufe, cu ierburi provance, clasica , cu carbune, iaurt si chefir .

Toate aceste produse de o calitate ireprosabila  ne-au fost oferite spre testare de catre prietenii nostrii  LaColline.

Iaurtul si chefirul au disparut din prima, iar din branza a trebuit sa pun deoparte…ca sa o testez si in cateva retete , caci altfel avea aceiasi soarta ca si celelalte :).

La noi in zona Barladului nu se gasesc astfel de produse asa ca nu am avut ocazia sa cumpar produse lactate din lapte de capra, dar va pot spune ca au trecut cu brio testul de degustare .

In concluzie au fost foarte apreciate de familia mea asa ca merita sa le achizitionati atunci cand aveti ocazia .

Si fiindca se apropie sarbatorile m-am gandit sa o testez facand rulouri umplute cu branza de capra .

Un aperitiv bun ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori!!

Ingrediente

400 gr foietaj

250 gr branza de capra

piper

un ou

susan si mac

Mod de preparare

Foietajul il puteti pregati in casa ca in reteta de volovan sau il cumparati gata pregatit .

Foaia de foietaj crud se presara cu putina faina pe ambele parti si se mai intinde putin cu sucitorul .

Se taie cu ajutorul unei role zimtate in fasii late de grosimea unui deget si lungi cam de 20-25 cm (in functie de cat de mari faci rulourile)

Se ruleaza fiecare fasie pe conuri mici de lemn sau metal speciale pentru rulouri ,  se ung cu galbenus batut, se presara cu mac sau susan si se coc in tava tapetata cu hartie de copt pana se rumenesc frumos.

Eu intai am preincalzit cuptorul foarte bine dupa care am introdus tava.

Timp de 10 min (cu aproximatie ) am lasat focul la mare apoi am redus  un pic timp in care rulourile se rumenesc.

Dupa ce s-au copt,  cat sunt inca calde indepartam  conul pe care a fost rulat foietajul si le lasam la racit pe un gratar.

Cat timp se racesc mixam branza de capra cu piper si cea tartinabila pana ce obtinem o crema spumoasa .

Eu nu am mai asezonat deloc crema de branza  fiindca cea cu piper a fost destul de condimentata .

Cu ajutorul unui pos cu sprit am umplut rulourile cu crema de branza .

Daca doriti le mai puteti presura cu putin piper sau marar verde tocat fin.

Comentarii recente

  • nouatigaraelectronica

    22/12/2012 at 14:28

    Salutare tuturor. Am citit atat de multe retete in ultimul timp, incat sunt indecis ce alegere sa fac pentru Craciun si noapte de revelion. Mereu vi cu o noua reteta 🙂 Probabil am sa fac din fiecare cate putin, nu de altceva dar arata atat de bine toate preparatele incat este greu sa renunt la ceva 🙂 Iti multumesc si iti urez Craciun fericit si un an nou excelent. O zi buna !

  • Viorica Ilut

    01/04/2013 at 14:16

    trebuie sa le fac si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram