Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Shaorma cu piept de pui


Shaorma cu piept de pui. Cum preparam shaorma. Shaorma pregatita in casa. Preparare lipie. Lipii pregatite in casa. Cum pregatim o shaorma.

Shaorma cu piept de pui-Ingrediente

Lipii
700g faina
drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
lapte cat sa iasa un aluat elastic
sare
o cescuta de ulei
Umplutura
(cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
piept de pui la gratar
varza proaspata,tocata fideluta
cartofi prajiti
castraveti proaspeti (sau murati)
un gogosar proaspat

Sosul
300g smantana
100g maioneza
3 catei de usturoi (pisati)
piper alb macinat
castraveti proaspeti rasi prin razatoare fina
sare

Shaorma cu piept de pui-Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca ci doar sa se odihneasca 10 min.
Il portionati in 10-12 buc  si il intindeti  in foi rotunde cat mai subtiri si le coaceti imediat in tigaie antiaderenta cate 1-2 min pe fiecare parte. Se acopera cu un prosop pana la momentul servirii.
Aici gasiti si Video prepararea lipiei 
Pieptul condimentat cu sare si piper prajit la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri, castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate.
Sosul se prepara amestecand ingredientele scrise mai sus.
Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste.

shaorma cu piept de pui

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram