Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pulpe coapte in folie- Foliaban sult csirke comb

Ingrediente:

4 pulpe pui

1 ardei gras

1 rosie

1 ceapa

4-5 buc ciuperci champignon ( sau 1-2 daca sunt mai mari)

½ ardei iute

12-16 feliute de slanina afumata

sare

folie de aluminiu

Preparare :

Condimentam pulpele cu sare . Ceapa o curatam , spalam si o taiem rondele cat mai subtiri. Ardeiul gras , rosia le taiem rondele la fel si ardeiul iute. Ciupercile le curatam si le taiem felii.

Rupem 4 fasii mai mari de folie aluminiu asezam pe el cele 3-4 feliute slanina afumata si peste ele punem pulpa sarata ( daca pulpa e mai mare o crestam un pic ) si peste pulpa punem ceapa , ardei gras, ciuperci ,ardei iute si cate 2 feliute rosii(poate sa fie si chiar 4 felii) . Impachetam pulpele astfel pregatite in folie si le dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Eu le-am lasat asa pregatite pana a doua zi . Dupa ce au stat vreme de 1 ceas la rece asezam pulpele impachetate intr-o tava in cuptorul preincalzit unde le vom coace circa 25 minute la foc mijlociu . Dupa 25 minute le scoatem din cuptor , desfacem ambalajul si le mai dam pentru circa 15 minute inapoi la copt sa se rumeneasca un pic deasupra .

Se serveste alaturi de cartofi natur, cartofi prajiti ….

( pentru cei carora le place usturoiul un sfat ar fi ca in fiecare ambalaj sa puneti si 1 catel de usturoi )

Comentarii recente

  • Nina's Cooking 4 Fun

    08/12/2008 at 14:20

    Lory, deranjeaza-ma cind vrei. Am crezut ca te-ai suparat…ok m-am linistit. M-ai inebunit si cu rata salbatica si cu puiul in folie. Sinteti nu numai Bucatarese vesele dar Bucatarese de meserie nu gluma.
    Felicitari fetelor!
    Nina

  • Liliana

    08/12/2008 at 17:15

    Pulpele coapte in folie sunt de mare exceptie, ai in mine un fan declarat!

  • Leila

    12/12/2008 at 14:43

    Nina multumim ne onoreaza cuvintele tale:)

  • Leila

    12/12/2008 at 14:45

    Liliana multumesc,…intradevar sunt delicioase:)

  • Alexandra

    02/09/2009 at 19:22

    o reteta deosebyta si extrem de rapida dupa cum vad.multumim pentru postarea ei.o voi incerca sigur zilele astea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram