Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri in aluat fraged- Rulouri Thailandeze Po Pia Thot

INGREDIENTE UMPLUTURA:
500 g carne tocata( pui, porc sau vita la alegere )
2 morcovi de marime medie,
1 bucata telina,
3 catei usturoi,
1 ardei iute(sau jumatate daca e foarte picant),
1 lingurita zahar,
2-3 linguri ulei pentru calit,
sare,piper macinat dupa gust,
galbenus pentru a unge rulourile,
ulei pentru prajit ,
aluat fraged


INGREDIENTE ALUAT FRAGED:
400 g faina,
100 g untura( sau 150 g unt, margarina),
2-3 galbenusuri ou,
smantana sau iaurt cat cuprinde,
1/4 sfert lingurita sare,
1/2 plic praf de copt,
(Daca nu aveti timp sa preparati aluatul ,puteti folosi aluat congelat din comert),

PREPARARE ALUAT FRAGED:
Punem intr-un vas faina , praful de copt si untura . O amestecam bine pana untura se incorporeaza in faina. Adaugam galbenusurile , sarea apoi smantana cat cuprinde aluatul ( trebuie sa obtinem un aluat nu foarte moale care sa fie elastic si usor de intins).O invelim in folie alimentara si o dam la rece pana suntem gata cu umplutura( daca avem aluat congelat,o lasam la decongelat inainte cu vreo 2 ore in frigider).

PREPARARE UMPLUTURA:
Punem cele 2-3 linguri de ulei la incins intr-o tigaie mai mare si adaugam carnea tocata.Se amesteca repede si adaugam ustoroiul pisat,marcovii si telina date pe razatoarea fina,zaharul, sarea si piperul dupa gust. Adaugam si ardeiul iute taiat cubulete (curatam in prealabil de seminte si nervuri ardeiul). Lasam la foc pana scade toata zeama . Daca carnea folosita e prea grasa si lasa grasime in exces vom scurge grasimea dupa ce o luam de pe foc. Lasam umplutura sa raceasca complet.


ASAMBLARE:

Aluatul il intindem pe masa de lucru presarata cu putina faina cam de grosimea unei lame de cutit. Taiem aluatul in patratele la marimea dorita dupa care fiecare patratel il mai intindem sa devina cat mai subtire ( se poate lasa si la grosimea initiala , dar am observat ca daca sunt mai subtiri sunt mai crocantele ).Punem din umplutura racita pe fiecare patratel si rasucim pana obtinem rulouri ca niste sarmalute. Inchidem capetele si ungem fiecare rulou cu galbenus de ou (in galbenusurile de ou cu care vom unge rulourile punem si un praf de sare).

Punem la incins ulei intr-o tigaie si le prajim usor pana devin aurii. Rulourile le servim cu un sos de rosii dulce-acrisor si usor picant.

Sugestie: Rulourile unse cu galbenus tavaliti-le in seminte de susan , asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit la copt pana devin aurii.

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • sarah

    22/06/2011 at 21:23

    foarte foarte faine ti-au iesit.mi-ai dat o idee pentru gustarea de dupa-amiaza.totusi (sa nu te super pe mine caci nu zic cu rea intentie) cred ca thailandezii nu folosesc telina.oricum ar fi arata delicos!seara minunata iti doresc

  • Leila

    23/06/2011 at 12:20

    Multumesc , Sarah ! Sincer nu sunt sigura ca nu ar folosi telina 🙂 in carticica de bucate , autorul sustine ca e reteta thailandeza :)))) Cum nu am fost pe meleagurile lor … nu bag mana in foc ca nu o fi adevarat ce spui tu .
    Te sarut :*

  • Anonymous

    23/06/2011 at 14:10

    Wow , cw minunatie a iesit … mmmmmmmmm

  • sarah

    23/06/2011 at 17:17

    Leila reteta e thailandeza cu siguranta.singurul ingredient „nethailandez” e telina.dar tot deliciose raman rulourile.si ale tale arata divin.pupici

  • Leila

    23/06/2011 at 22:38

    :))) Inseamna ca m-au indus in eroare :)))) Oricum e super cu telina , ii da o aroma aparte 🙂 . Si uite cum se corcesc retetele :))))

    Mersi , Sarah ! multe pupice :* :* :*

  • Leila

    23/06/2011 at 22:40

    Anonim , multumesc ! trebuie sa le incerci sunt delicioase . Pe sambata mai trebuie sa prestez o tura :)))

  • Anonymous

    03/09/2011 at 17:32

    Ce sa spun? Tocmai am savurat un rulou facut dupa reteta postata de tine,sunt absolut senzationale,eu le-am facut la cuptor tavalite in susan,arata bestial si sunt …delicioase!Le recomand cu toata convingerea! Multumesc!

  • Leila

    05/09/2011 at 18:07

    Ma bucur ca ti-au fost pe plac Anonim ! O seara placuta sa ai !

  • Rocsy Ciobanu

    12/03/2012 at 20:26

    Vai cat de apetisante sunt…

  • elisa

    17/04/2012 at 11:50

    foarte bune …cred ca merg si umplute cu branza dulce, nu?

  • Dana

    21/02/2014 at 18:05

    Buna!
    Cum se pastreaza pana a doua zi, dupa ce sunt rulate?
    Vreau sa le prepar sambata si sa le coc duminica.
    Felicitari pt reteta!

    • LoredanaCarp

      25/02/2014 at 15:53

      Foarte simplu 🙂 le pui la frigider intr-o farfurie si le acoperi cu o folie alimentara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram