Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciolanul „Brutaresei”- Sertescsulok Pekne Modra







Ingrediente:

2 bucati ciolan crud porc
sare,
piper macinat,
chimen macinat
4-5 catei usturoi
1 kg cartofi fierti in coaja
7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati)
5 linguri untura sau ulei,
1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui)

Preparare :

Ciolanele le saram din abundenta si le punem la prajit pe cele 5 linguri de untura ce a fost incinsa in prealabil. Dupa ce le-am prajit pe toate partile cat sa capete o culoare aurie le asezam intr-o tava mai adanca condimentam ciolanele cu piper si chimen macinat turnam peste ele 500 ml supa de legume facuta din cubul magic Wink (sau supa de carne) asezam pe langa ciolane si usturoiul feliat, acoperim tava cu un capac si dam la cuptorul preincalzit unde il vom tine pana furculita patrunde cu usurinta in ciolane.

Daca mai e nevoie de supa se mai adauga pana ciolanele sunt bine facute. Lichidul trebuie sa scada in cele ddin urma si sa ajunga inapoi la untura.

Cartofii ii fierben in coaja, apoi ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o taiem in patru. Cand ciolanele sunt facute adaugam pe langa ele cuburile de cartofi si sferturile de ceapa, ii stropim cu putina untura din tava aruncam peste ei un praf de sare si dam inapoi la cuptor pana si cartofii se rumenesc frumos alaturi de ciolane.

Se serveste fierbinte alaturi de diferite muraturi si se acompaniaza foarte bine cu o bere rece.

Pofta Buna!

Comentarii recente

  • Tunde

    25/11/2008 at 00:00

    wow …. super … si stii de ce ma bucur pt reteta asta? nu pt ca imi place … ca sincer nu as manca asa ceva pt nimic in lume … insa sotului meu Paul ii place la nebunie … si m-am gandit zilele astea sa il surprind cu asa ceva … asa ca multumesc Leila … din nou esti salvarea mea … arata bine … pacat ca mie nu-mi place … dar sunt sigura ca lui Paul ii va face …o sa ii gatesc si eu sotului in week and o sa postez poze sa vezi si tu … Noapte buna si o saptamana frumoasa….

  • Dan Gheorghe

    25/11/2008 at 16:21

    un adevarat festin…

  • Leila

    25/11/2008 at 18:21

    Astept impresii Tunde 🙂

  • Leila

    25/11/2008 at 18:22

    Multumesc Dan 🙂 merita incercat 🙂

  • Tunde

    26/11/2008 at 23:40

    da stiu … sper ca in week and sa reusesc sa fac … am multe pe cap pe sambata … zugravesc camera Carlei si seara mama tine chef de ziua ei onomastice … asa ca se poate ca totusi o sa aman ciolanul dar sigur o sa il fac … abia astept sa vad fata sotului meu … el e sigur ca nu as putea gati cilan ca mie nu-mi place … ei ce ii arat eu lui … hi hi …

  • Rica Felberbaum

    26/09/2012 at 14:59

    Buna Ziu
    la ce tempertatura
    merc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram