Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecei umpluti la cuptor

Dovlecei umpluti la cuptorDovlecei umpluti la cuptor

Pentru azi va reomand sa incercati acesti Dovlecei umpluti la cuptor. Ii pregatesc mai ales in zilele de  sarbatoare in locul traditionalelor sarmale. Prefer de fiecare data sa folosesc carnea tocata proaspat de mine si de fiecare data ma ajuta la tocat Masina de tocat POWER MIX 1600.
Daca nu stiati Heinner este un brand romanesc ce ofera o gama variata de electrocasnice de foarte buna calitate si o recomand cu toata caldura.
Masina de tocat POWER MIX 1600, are o capacitate de tocare de 2 kg carne/min, aceasta performanta ma incanta caci imi este de real ajutor mai ale in perioada cand prepar carnatii. Toaca carne in trei  sortimente caci este prevazut cu trei site de marimi diferite. Mai este accesorizata si cu un dispozitiv pentru kibbe si carnat.
Daca vreti sa va cumparti de curand o masina de tocat si nu stiti ce sa alegeti, va recomand eu cu toata increderea  Masina de tocat POWER MIX 1600 de la Heinner.
In scurt timp  va asteptam la un concurs cu premii oferite de Heinner, asa ca nu ne pierdeti din ochi!!!
Acum sa trecem si la reteta de Dovlecei umpluti la cuptor.

Ingrediente Dovlecei umpluti la cuptor:

6 dovlecei
200 g rosii
1 legatura ceapa verde
300 g carne
50 g orez
1 ou
100 ml ulei
sare, piper dupa gust
1 lingurita boia
100 ml bulion (suc de rosii)
250 ml supa de carne sau legume (puteti folosi si varianta instant in caz de urgenta)

Dovlecei umpluti la cuptor

Preparare Dovlecei umpluti la cuptor :

Dovleceii se curata si se taie pe lung in jumatate sau se taie inn doua sau tei parti. Se scobesc si  ii lasam deoparte. Pregatim umplutura cu care vom umple dovleceii.

Ceapa se taie marunt si se caleste pe ulei. Tocam carnea. Se adauga orezul spalat pe care il vom cali pret de 2 -3 minute dupa care adaugam carnea tocata. Condimentam cu sare, piper dupa gust si adaugam rosiile taiate cubulete pe care le decojim inainte. Adaugam  supa si lasam sa fiarba pana scade. Lasam compozitia sa raceasca si adaugam oul crud. Se amesteca bine compozitia si umplem bucatile de dovlecei si ii asezam intr-un vas mai adanc. Punem bulionul, cateva ramurele de cimbru si apa cat sa ajunga pana la mijlocul dovleceilor.Condimentam cu sare, piper si acoperim vasul cu capac sau folie si dam la cuptor.
Dovlecei umpluti la cuptorSe serveste cu smantana. Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram