Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor
Daca e 8 noiembrie atunci e sarbatoare, biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil!!
Multi dintre noi avem apropiati ce azi isi sarbatoresc ziua onomastica, deci e prilej de bucurie, voie buna si petrecere.
Si unde este voie buna si petrecere musai trebuie sa fie si un vin bun, iar cel mai potrivit nu poate fi decat vinul Sfintii Mihail si Gavril din gama de vinuri Cupola Santics -Crama Oprisor.
Un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot, un vin sobru, prietenos, suplu, cu o aroma de visine, prune uscate si ciocolata.
Este un vin ce poate fi asociat cu, carnea de porc, tocmai de aceea am ales sa pregatesc un muschiulet de porc la cuptor cu o garnitura de fasole verde si ciuperci cu smantana.
Muschiuletul de porc este o carne foarte frageda si gustoasa ce nu necesita un tratament termic indelungat. Recomand sa il incercati, cu siguranta ii veti surprinde pe cei dragi cu o cina deosebita mai ales daca e insotita de un vin bun!!
Muschiulet de porc la cuptor

Muschiulet de porc la cuptor- Ingrediente pentru 2 portii

un muschiulet de porc-400 g
30 g unt
2 linguri ulei de masline
sare
piper
Garnitura de fasole verde
300g fasole verde proapspata sau congelata
30 g unt
2 catei de usturoi
sare

Garnitura de ciuperci cu smantana
200 g ciuperci proaspete
125 g smantana dulce
un catel de usturoi
sare
piper macinat

Muschiulet de porc la cuptor- Mod de preparare

Muschiuletul de porc se sterge cu prosoape de hartie, se unge cu ulei de masline si se pune la prajit intr-o tigaie incinsa cate 2 min pe fiecare parte.
Dupa ce s-a rumenit pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra lui felii de unt si se introduce tigaia in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 -12 min maxim.
Muschiulet de porc la cuptor
Se scoate din cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa 10 min inainte de a fi portionat.
Cat timp carnea este in cuptor se pregateste garniturile
Fasolea verde se fierbe 5-6 min in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune untul la topit, se adauga fasolea verde scursa de apa si se soteaza 2 min. Se adauga usturoiul, sare dupa gust si se da deoparte.
Muschiulet de porc la cuptor
Ciupercile taiate felii se soteaza in unt pana incep sa se rumeneasca usor. Se condimenteaza cu sare, piper, usturoi apoi se adauga smantana dulce si se mai tine pe foc 1-2 min.
Se monteaza pe farfurii calde si se serveste cu mare pofta!!
Muschiulet de porc la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram