Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de carne in bacon

Rulada de carne in bacon este o rulada ce se preteaza la ocazii speciale mai ales de sarbatori, de Craciun, Revelion, Paste. Este foarte buna la gust, dar si la aspect. Cu siguranta veti impresiona musafirii sau familia cu aceasta Rulada de carne in bacon.

Ingrediente Rulada de carne in bacon:
16 felii de bacon taiate pe lungime(cu cat sunt mai lungi cu atat e mai usor de realizat impletitura),
400 g carne tocata,
400 g cascaval,
4 catei de usturoi,
2 oua,
patrunjel verde,
sare, piper dupa gust,

Alte ingrediente Rulada de carne in bacon:
sare,
piper,
boia iute(chili),
2 linguri miere albine,
3 linguri sos de soia,
folie de aluminiu,

Preparare Rulada de carne in bacon:
Amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati,cu cele 2 oua crude, patunjelul verde tocat, si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Rupem doua bucati mai maricele de folie de aluminiu pe care vom aseza pe verticala cate 4 felii de bacon ca in imaginea 1.
Incepem sa ducem printre cele 4 felii pe orizontala a cincea felie de bacon trecand pe sub felia 1, apoi trecem pe deasupra feliei 2 ,iar pe sub felia 3, si in cele din urma trecem peste felia 4.
Cu a sasea felie de bacon incepem sa trecem peste felia 1, apoi pe sub felia 2, peste felia 3 si sub felia 4.
Cu felia 7 procedam ca la a cincea felie , iar la felia 8 procedam ca la felia 6.

Mai facem o impletitura identica si cu restul de 8 felii de bacon cum am procedat la prima.
Condimentam din abundenta impletiturile cu sare si chili(boia iute) si carnea tocata condimentata din timp o impartim pe cele doua impletituri in mod egal , de fapt o intindem deasupra impletiturilor condimentate ca in imaginea 2. Deasupra stratului de carne punem cascaval razuit.

Cu ajutorul foliei de aluminiu rulam tocatura pana ajungem pe marginea impletiturii (imaginea 3)apoi o rulam in asa fel incat sa inchidem umplutura in impletitura de bacon(imaginea 4) avand grija ca imbinarea dintre cele doua margini ale impletiturii sa ajunga dedesubt. Inchidem capetele la folie sa tina strans rulada (ruladele) le asezam in tava si turnam apa cat sa ajunga pana la mijlocul ruladelor.

Punem tava cu ruladele in cuptorul preincalzit pentru circa 40 de minute. Scoatem tava din cuptor, desfacem apoi ruladele din folie cu grija(am deschis doar folia lasand-o totusi pe sub rulada in continuare) si le ungem cu urmatorul amestec :

Amestec pentru uns rulada:
Intr-un vas amestecam 2 linguri miere, cu 3 linguri soia si condimentam cu 1/2 lingurita boia iute (chili) si 1 lingurita sare .
Cu acest amestec ungem bine suprafata  si lateralele ruladelor si le dam inapoi in cuptor pana se rumenesc frumos.

Se scot de la cuptor, se feliaza si se pot servi cu cartofi pai sau alte variante de garnituri pe care le preferati.
Rulada de carne in bacon

[amd-yrecipe-recipe:140]

Pofta Buna !

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram