Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei copti cu miere si mustar

ardeikapiacopticumieresimustar

 Se potriveste  la o friptura sau, langa  peste…. dar  sincer va spun eu am papat un borcan fara sa il asociez cu nimic, asa de bun este . Acum ca vi-am facut pofta va impartasesc reteta de  Ardei copti cu miere si mustar , si voua !

Ingrediente:
3 kg ardei kapia,
4 linguri miere de albine,
2 linguri otet,
3 linguri mustar clasic,
4 linguri ulei,
sare, piper alb dupa gust,
1 lingurita praf conservant,

Preparare:
Coacem ardeii, ii curatam de pielita apoi indepartam semintele. Dupa aceste manevre taiem fasii subtiri ardeii copti. Intr-un vas punem cele 4 linguri de ulei, 4 linguri miere, 2 linguri otet, 3 linguri mustar si fasiile de ardei. Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba dupa ce a dat in clocot pret de 15 minute. Oprim focul, punem la compozitia rezultata 1 lingurita praf conservant amestecam si punem in borcanase. Capsam si punem borcanele la dunst uscat intre paturi pana a doua zi .

Din cantitatile date mie mi-au iesit 3 borcane de 370 ml si unul ceva mai micut.

Comentarii recente

  • Rita Oarga

    19/09/2012 at 09:54

    Cred ca va trebui sa multumesc si eu doamnei pentru reteta. O sa pregatesc o surpriza sotului meu cu acesti ardei copti minunati. :))

    • Lia

      19/09/2012 at 11:45

      Rita , merita incercata. Doamna ii pregateste pentru consumul imediat eu l-am preparat pentru zilele de iarna … Sa ai spor , Rita :*

  • Poliana

    19/09/2012 at 12:09

    Hmm super reteta, cred ca ma incumet sa o fac si eu ca vad ca nu trebuie masina de tocat. Si sunt fan ardei copti!!! Multumiri pentru reteta si tie si doamnei Carmen Ghimi!

  • pensiunea gambita

    20/09/2012 at 13:11

    Si eu o fac de ani de zile,dar din pacate anul aceste nu am mai reusit. Numai ca eu adaug si 7 cuisoare pisate bine. E delicioasa

  • Anonymous

    27/09/2012 at 09:59

    am facut reteta ieri si a iesit super!cred ca maine o sa o repet ,ne a placut la nebunie!

  • mariana

    03/10/2012 at 12:33

    buna ziua!
    as vrea sa incerc si eu reteta asta dar, am o nedumerire este vorba de mustar boabe ?

    • Lia

      03/10/2012 at 16:26

      Mustar clasic , prin acesta eu as intelege mustarul de la borcan , pasta , sau cum o mai fi …. nicidecum boabe 🙂 O zi superba !

  • Alina

    12/09/2015 at 19:26

    Foarte bun!!! Am facut primary data anul trecut si de abia Astept sa fac iara anul asta….amazing❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram