Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

Cum Curatam Arpagicul Usor si RapidCum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

De multe ori am pregatit Civet de Caprioara , am pregatit Ceapa Murata in Otet si mereu m-am chinuit ore in sir sa curat aceasta ceapa mica pana cand intr-o zi, o vecina mai in varsta a trecut pe la mine si mi-a spus secretul ei de a curata arpagicul usor.

Initial nu am luat-o in serios si mi-am continuat treaba insa cand am ajuns in fata a 3 kg de arpagic m-a luat plansul … . Mi-am adus aminte de sfatul dat si l-am pus in aplicare. Il impartasesc si cu voi, poate va fi de folos cuiva.

Mie personal chiar mi-a fost de mare folos aceasta metoda de curatare. Si azi dupa ani de zile folosesc aceasta metoda de a curata arpagicul. Imi pare rau ca vecina din pacate nu mai e printre noi. Sunt sigura ca as mai fi avut inca multe de invatat de la dansa.

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid ?

Arpagicul se curata de primul rand de foite prin frecarea intre degete. Dupa ce indepartam primul strat taiem codita si musteata ca in imagine.

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

Punem apa la fiert si cand clocoteste punem arpagicul spalat in oala. Lasam sa dea in clocot de 1-2 ori. Scoatem ceapa oparita intr-o strecuratoare mai mare si o trecem sub un jet de apa rece. Nu ne ramane acum decat sa curatam ceapa , lucru de acum foarte usor de realizat.

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

Prin simpla frecare intre degete restul de coaja ramas se indeparteaza foarte usor. De acum nu mai conteaza daca am peste 5 kg de arpagic. Se curata rapid prin aceasta metoda.

Sa aveti spor !

Comentarii recente

  • olivia

    25/09/2015 at 15:58

    Multumim pentru sfatul deosebit de util.

  • De Backer Monique

    23/08/2017 at 23:20

    Este intradevar o metoda foarte buna. Multumesc pentru sfat! Eu amintesc cum facea mama mea arbagic la borcan si cred ca este aproape aceasi reteta, numai ca la noi ( eu sunt Belgianka – Flamanda) avem un soi de ceapa mica alba care este numai destinat pentru a fi conservat – zicem murat pe acesta metoda. Cred ca ar crestea tot asa bine cum creste arbagic la noi…o sa incerc soiul asta la primavara ca sunt curioasa. Sincer sa fi, am uitat un pic de ceapa alba care facea mama mea odata dar inca stiu foarte bine cat de gustoasa era!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram