Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ghiveci cu orez la borcan

ghiveci-la-borcan
Aceasta reteta de Ghiveci cu orez la borcan  este unul din retetele noastre preferate. In zilele de post este perfect mai ales cand esti in impas si nu ai idee ce sa mai gatesti. Mai avem o reteta cu Ghiveci, dar aceasta este fara orez, foarte buna si aceasta daca nu sunteti fan orez.

Ingrediente Ghiveci cu orez la borcan:
2 kg ardei capia,
2 kg gogosari,
2 kg ardei grasi(galbeni, verzi,),
4 kg rosii,
1 kg morcovi,
1 kg ceapa,
300 g orez,
500 ml ulei,
frunze de telina , patrunjel verde (optional)
sare, piper macinat,
1 lingura praf conservant(optional)

Preparare Ghiveci cu orez la borcan:
Morcovii se curata, spala si se dau pe razatoarea mare.Ceapa se curata,spala si se taie julienne. Indepartam cotorul si semintele de la ardei apoi ii spalam si taiem si pe acestia julienne. Rosiile se oparesc in apa fierbinte si se curata. Se taie felii. Orezul il fierbem pe jumatate in apa cu sare apoi il spalam si il dam deoparte.
Pe 500 ml ulei incins punem la calit morcovii. Cand acestia se inmoaie putin adaugam la calit ceapa si ardeii impreuna cu o mana de sare(cat incape intr-o mana ).Lasam la calit pana ardeii si ceapa sunt moi. Acum adaugam rosiile si orezul fiert pe jumatate, condimentam cu sare, piper macinat dupa gust lasand sa fiarba pana orezul e fiert. Putem adauga verdeturi maruntite ca patrunjel verde si telina daca dorim ,dar eu am omis aceasta etapa. Oprim focul, adaugam 1 lingura praf conservant(e optional si praful…) si amestecam, punem in borcane de 800 ml, capsam si asezam borcanele in dunst uscat intre paturi pana a doua zi.

Pofta Buna!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram