Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mere rase la borcan

mere-rase-la-borcan-conservate-pentru-iarna-2

Da, mere rase la borcan conservate pentru iarna.
Cand te pricopsesti cu cateva ladite de mere ionatane,sanatoase care nu au vazut decat lumina soarelui si stropii de ploaie , te intrebi ce ai mai putea pregati din ele ca sa te bucuri si mai tarziu de parfumul lor.
Pentru ca nu am unde le depozita in conditii optime, si fiindca suntem mari iubitori de deserturi cu mere , am mobilizat tot familionul, le-am ras si le-am pus la borcan pentru placinte, prajituri si alte dulcegarii.
Si uite asa la iarna am scapat de o grija 🙂 operatiunea asta nefiind printre favoritele mele.

Mere rase la borcan- Ingrediente

  • borcane de 800 g
  • mere ionatan
  • zahar dupa gust
  • un praf de sare
mere-rase-la-borcan-conservate-pentru-iarna-3

Cum pregatim conserva de mere rase

Merele spalate se rad cu tot cu coaja si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de sare (zaharul il puneti in functie de ce veti prepara din ele )
Cand merele s-au inmuiat putin, oprim focul si lasam sa se raceasca.

mere-rase-la-borcan-conservate-pentru-iarna-4

Dupa ce s-au racit, punem merele rase in borcane bine spalate, capsam borcanele si le fierbem la bain marie cam 30 min de cand incepe sa fiarba apa in oala.
Se lasa la racit in vasul in care a fiert sau se scot si se pun in paturi.
Se pastreaza in camara la loc intunecat si racoros pana in momentul utilizarii

Ce retete puteti pregati cu aceste mere rase la borcan

Mai jos gasiti doua retete de prajituri in care puteti folosi aceste mere rase la borcan.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!   

Comentarii recente

  • Sidonia Toncean

    15/10/2013 at 16:07

    Sunt foarte bune mai ales iarna in placinte sau strudel…..
    Eu dupa ce le rad le calesc 15-20 de minute si apoi le pun in borcan….fara zahar sau altceva.
    Va tzuc cu drag Bucatareselor !

    • LoredanaCarp

      17/10/2013 at 20:37

      Sidy eu le-am pus si zahar fiindca oricum pun la ele cand le folosesc …dar asa cum spui si tu pot fi facute si fara zahar !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram