Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rosii la borcan

Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si  iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice .  Iata  varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de folos aceasta reteta de Rosii la borcan.

Ingrediente:
rosii,
sare la vrac,
praf conservant ( sau salicil),
suc de rosii (bulion),

Preparare:
Spalam rosiile si le crestam la un capat. Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste punem rosiile pentru 1 minut pana pielita incepe sa se desprinda. Le scoatem si le asezam repede intr-un vas cu apa rece. Procedam la fel cu toate rosiile. Indepartam pielita de pe rosii dupa care le taiem cubulete. Asezam in borcanase rosiile taiate, punem deasupra cate 1/2 lingurita sare, 1 varf de cutit de praf conservant(sau salicil), suc de rosii pana se umple borcanul apoi le capsam si le sterilizam timp de 20 minute de cand incepe sa dea primul clocot apa din vasul in care sterilizam borcanele. Dupa ce le-am sterilizat asezam borcanele la dunst uscat intre paturi  intoarse cu capacele in jos unde le vom lasa pana a doua zi.

Sa aveti spor !

Nota : Am folosit borcane de 375 ml si la acestea am adaugat 1/2 lingurita sare . La borcanele de 800 ml sau 750 ml am pus cate 1 lingurita rasa de sare.

Comentarii recente

  • Angelica

    18/09/2012 at 16:49

    Ce ideea grozava!
    Am si io cateva rosii mai batute(pe care jur ca nu le-am batut eu:-))…am sa le pun dupa reteta ta,imi place tare mult.
    Te tzuc draga mea;-)

    • Dorina

      07/08/2017 at 23:16

      Foarte buna reteta eu o fac de cativa ani si pun sare grunjoasa de muraturi si o aspirina obisnuita la un borcan de 750 .

  • Anonymous

    18/09/2012 at 21:36

    Ma bucur de reteta mai am niste borcanele goale si rosii in gradina asa ca incerc si eu reteta

  • Anonymous

    18/09/2012 at 21:37

    Multumesc pentru reteta mai am borcanele si rosii in gradina si incerc si eu reteta !

  • Anonymous

    23/09/2012 at 19:44

    am sa incerc si eu dar nu fac misto ca alti kiar iti multumesc pt sugestii

  • Gheorghe Dediu

    25/06/2013 at 15:46

    dupa ce le iei pielita si tai rosiile cuburi le scurgi un pic de zeama care o lasa si le adaugi in borcane dar sa nu ramana spatii intre ele,dupa care dai borcanele la fiert si nici nu ai nevoie de conservanti sau suc de rosii ca ies super bune si tin destul de mult

    • LianaFilipas

      25/06/2013 at 22:48

      Gheorghe Dediu , incearca si aceasta varianta 😉

    • Gheorghe Dediu

      26/06/2013 at 09:16

      de cate ori fac ceva in casa ma inspir din retetele voastre dar avand in vedere ca eu nu folosesc conservant deloc si mi se pastreaza foarte bine orice, fac mici modificari la unele retete

    • LoredanaCarp

      04/07/2013 at 18:33

      Poti sa nu pui praf conservant.Se pastreaza la fel de bine!!

  • florica stefan

    07/07/2015 at 15:06

    nici eu nu pun conservant si tin f.bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram