Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de Soc- Socata

Sirop de Soc - Socata
Este sezonul Socului deci nu se poate sa ratam aceasta ocazie de a prepara Siropul de Soc . Prepararea acestui Sirop de Soc este identica cu cel al Socatei doar ca este mult mai concentrata si se poate dilua cu apa minerala sau gheata si poate fi tinuta mai mult timp decat Socata  avand in asa fel aceasta bautura racoritoare vreme mai indelungata la dispozitie. La prepararea siropului am folosit apa proaspata fara impuritati obtinuta cu ajutorul Canii filtru de apa Dewberry SlimLine, primita cadou de la colaboratorii nostri Vittal.ro . Pana acum foloseam apa plata imbuteliata, dar de acum am la indemana aceasta cana care ma ajuta sa fac unele economii… Calitatea apei filtrate cu aceasta cana este net superioara celei ce o gasim la magazine si a apei ce ni se distribuie in retea. Personal sunt foarte incantata  si o recomand chiar daca nu o veti folosi la preparate, dar macar stiti ca veti consuma o apa de calitate zi de zi …. Puteti alege modelul care va place mai mult de Aici  daca va intereseaza acest produs.

Ingrediente Sirop de Soc – Socata :
10 l apa
20 flori de soc
2 kg zahar
10 lamai
6 portocale
20 g sare de lamaie
si pentru a putea conserva pentru timp mai indelungat siropul 1 lingura mare de salicil sau Borken (care se pune 1 g  la 10 l apa pentru a opri fermentarea acestuia)

Sirop de Soc - Socata
Preparare Sirop de Soc – Socata
:
Punem cei 10 l de apa intr-un vas mare in care punem si cele 2 kg zahar. Punem vasul pe foc si lasam la fiert de cand da in clocot circa 10 minute. Zaharul se topeste in acest timp. Luam vasul deoparte si lasam ca siropul sa se racoreasca. Cand este calduta punem in el portocalele, lamaile feliate si florile de soc bine spalate carora le taiem coditele verzi. Punem sarea de lamaie amestecam si lasam vasul intr-un loc cu soare sau mai calduros pentru circa 5 zile. Amestecam in sirop macar odata pe zi. Dupa cele 5 zile strecuram siropul rezultat si adaugam salicilul sau praful Borken (acest praf se dizolva intr-un pic de sirop ce se incalzeste in prealabil putin si apoi se toarna la restul de sirop).

borcan-ingrediente-socata-sirop-de-soc

Daca folosim salicil il presaram direct in Siropul de Soc – Socata, si amestecam pana acesta se dizolva. Se toarna in sticle si se depoziteaza in camara. Daca doriti sa consumati siropul intr-un timp mai scurt nu este obligatoriu sa folositi conservant si puteti prepara doar jumatate din cantitate. Si asa veti avea de consumat cantitate dubla fata de cea preparata deoarece cum va spuneam si mai sus siropul este concentrat si necesita sa o diluati cu apa minerala la servire, apa, sau gheata. Eu prefer inainte de a-l consuma sa pun o parte de sirop de soc, putina apa, gheata din abundenta intr-o cana mai maricica si o potrivesc dupa gustul nostru mai dulce, mai putin dulce…

Sirop de Soc - Socata

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram