Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de soc

Sirop de socSirop de soc

Am mai prezentat o reteta cu Sirop de soc-Socata, dar am incercat si aceasta varianta de Sirop de soc care imi place la fel de mult ca prima. Parca totusi aceasta reteta este mai concentrata si culoarea este mult mai frumoasa datorita caramelului folosit. Va las pe voi sa decideti care din variante va este pe plac din cele doua retete prezentate.

Va invitam sa rasfoiti si categoria de retete de Sirop si Nectar, si reteta de Socata. O alta reteta foarte buna care este de fapt un desert si este de sezon ar fi reteta Capsuni in jeleu de socata.

Ingrediente Sirop de soc :

30 flori de soc
4 kg zahar
6 l apa
6 lamai
100 g sare de lamaie(sau sucul de la 5 lamai)
1 lingurita benzoat de natriu

Preparare Sirop de soc :
Fierbem 5 l de apa cu 3.5 kg zahar. Restul de zahar, adica 500 g il caramelizam(avem grija sa nu ardem caramelul caci va fi amar) si stingem apoi cu 1 l de apa. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Se amesteca cele doua siropuri si se lasa la racit. Adaugam lamaile taiate felii, sarea de lamaie, florile de soc spalate si benzoatul de natriu. Se lasa 4-5 zile sa se intrepatrunde aromele dupa care se strecoara si se toarna in sticle.

sirop de socPuteti renunta la benzoatul de sodiu, dar in acest caz sticlele in care urmeaza a fi pus siropul se vor steriliza intial in cuptor.  Sirop de soc

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Nicoleta

    28/05/2015 at 01:08

    siropul de soc nu trebuie fiert la bain marie dupa inbuteliere ? Eu nu vreau sa pun nici un fel de conservant, din acest motiv va intreb! Va multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *