Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de Zmeura la Rece

Sirop de Zmeura la ReceSirop de Zmeura la Rece

Azi va prezentam un Sirop de Zmeura preparat  la rece de care suntem foarte incantati. Prea mult nu aveti de lucru cu el este usor de preparat si nu trebuie sa va incalziti  pe aceste calduri langa aragaz pentru a prepara Siropul. La prepararea siropului am folosit cana filtranta pentru apa, primita in dar de la sponsorul nostru oficial Vittal care are acum o serie de produse  utile in  bucatarie. Daca va intereseaza aceste produse si daca doriti sa le achizitionati la un pret avantajos va recomandam sa vizitati noul site Bucataria Eco. Acum sa trecem la reteta de sirop de zmeura. Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Conserve si Muraturi, unde vati gasi multe alte retete cu siropuri preparate la rece, dar si la cald.

Ingrediente Sirop de Zmeura la Rece :

3 kg zmeura
1 l apa
10 g salicil (praf conservant)
zahar (la fiecare litru de sirop rezultat se pune 800 g zahar)
4 lingurite sare de lamaie (sau sucul de la o lamaie )

Preparare Sirop de Zmeura la Rece :

Se indeparteaza coditele de la zmeura, se spala in apa rece apoi se las la scurs fructele. Asezam intr-un vas zmeura peste care vom pune 10 g salicil( daca nu avem putem folosi aspirina sau praf conservant) si sarea de lamaie(respectiv sucul de la o lamaie ). Zdrobim  fructele cu mana si adaugam 1 l de apa rece.

Sirop de Zmeura la Rece

Dupa ce am pus peste zmeura zdrobita apa, il lasam 2 zile sa stea la loc mai racoros. Acestea fiind facute dupa 2 zile trecem la urmatoarea faza de preparare a siropului. Intr-o sita mai mare punem un tifon si asezam deasupra altui vas in care vom strecura compozitia  cat permite marimea sitei.

Tifonul il prindem si incepem sa il rasucim pentru a se scurge tot lichidul existent. In tifon vor ramane  semintele fructelor pe care le vom arunca apoi (vezi imaginea 3 de mai jos ). Repetam pana se epuizeaza siropul format dupa care trecem la adaugarea ingredientului final si anume zaharul.

Inainte de pune zaharul masuram lichidul obtinut sa vedem cat avem, si la fiecare litru de lichid ce il avem adaugam 800 g zahar.

Sirop de Zmeura la ReceAmestecam si lasam sa stea siropul pana tot zaharul este topit(amestecam de mai multe ori pentru a se topi  mai repede).

Sirop de Zmeura la Rece

Sirop de Zmeura la ReceCand zaharul este topit turnam siropul rezultat in sticle, inchidem cu capace si le asezam frumos in camara. Putem servi siropul cu apa minerala si cu gheata oricand avem pofta.

Sirop de Zmeura la ReceSa aveti Spor !!!

Comentarii recente

  • Alexandrina Xandrinne

    07/07/2013 at 18:03

    Delicios sirop! L-am facut si eu, respectand reteta intocmai, si sunt foarte incantata!

    • LoredanaCarp

      08/07/2013 at 12:46

      Alexandrina ma bucur ca ti-a placut !! 🙂

    • Moraru Vasile

      25/07/2014 at 12:03

      Buna, interesanta reteta, mai ales ca prin fierbere se distrug nutrieti importanti. Dar e foarte important sa-mi spui daca a rezistat bine peste iarna sau a fost prea bun si s-a terminat inainte de Craciun 🙂

  • ana

    14/07/2014 at 11:01

    e bun siropul

  • gaga

    04/07/2019 at 09:08

    Vad ca aici ai si topit zaharul. Nu cumva siropul tau a avut gust de caramel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram