Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Usturoi Murat





Este o muratura care foarte putini o mai pun, si incetul cu incetul este data uitarii desi este o delicatesa. De aceea am sa va prezint si am sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care la randu-mi am preluat-o de la o buna prietena de-a mamei din Gyor.

Ingrediente :
700 gr usturoi curatat
500 ml apa
200 ml otet de 9 grade
200 gr zahar
3 linguri mari sare neiodata (la vrac)
1 lingurita salicil sau praf conservant
cate 1 lingurita rasa de Borken pe fiecare borcanas
1 pachet condiment pentru muraturi Fuchs (acesta contine toate condimentele pe care le-am scris mai jos )
( sau piper boabe, seminte de mustar, coriandru, foi de dafin, ienupar,enibahar, ardei iute )
ardei iuti daca doriti ca muratura sa fie mai picanta

Preparare :

Curatam usturoiul si spalam in apa rece cateii de usturoi. Intr-o cratita punem 500 ml apa la fiert impreuna cu 200 ml otet de 9 grade , 200 gr zahar, 3 linguri mari sare neiodata si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si sarea adaugam si cateii de usturoi si lasam sa dea cateva clocote timp de 1 -2 minute . Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi ( sau punem cateva boabe de piper, coriandru , 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar,… )La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant) . Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia peste cateii de usturoi in borcanase .Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in camara. Dupa 3 saptamani usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram