Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Zacusca cu ciuperci

zacusca-cu-ciuperci

Zacusca cu ciuperci
Ingrediente
ciuperci 2 kg
gogosari 3 kg
ardei capia 3kg
vinete 6 kg
morcov 1,5 kg
ceapa 2 kg
bulion 400 gr
ulei 750 ml
sare
boabe de piper
foi de dafin

 

Zacusca cu ciuperci
Operatii pregatitoare

Ciupercile se curata si se taie lame.
Gogosarii se spala, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt cu robotul.
Ardeii capia se coc apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt;
Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara se curata si le lasa la scurs;
Ceapa curatata se toaca marunt;
Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere;

Preparare
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine.Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine.
Adaugam ciupercile care le-am calit separat in 250 ml ulei .Lasam la foc cam 15 min dupa care punem gogosarii tocati si fierbem pana ce amestecul scade bine .
Punem vinetele tocate marunt, ardeii capia, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic ) pana ce se scade bine.
Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.

zacusca-de-casa-cu-ciuperci

Pofta Buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram