Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite cu Faina de Malai

clatite-din-faina-de-malai
Clatite cu Faina de Malai

INGREDIENTE:
4 lg.faina alba,
14 lg.faina malai,
4 oua,
4 lg.zahar,
1/4 lg-ta sare,
1 lg-ta mica bicarbonat de sodiu,
lapte ,
50 ml ulei,

PREPARARE:

Punem intr-un vas faina alba, faina de malai adaugam ouale ,sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Incepem sa amestecam adaugand treptat si laptele rece la compozitie continuand sa amestecam . Atat lapte adaugam cat sa obtinem o compozitie ca de clatite nici prea consistenta, dar nici prea fluida.Turnam la compozitia de clatite 50 ml ulei si amestecam ( pe parcurs compozitia incepe sa se ingroase de aceea va fi nevoie sa mai adaugati cate un pic de lapte pentru al fluidifica).
Punem tigaia la incins pe foc si turnam cu ajutorul unui polonic compozitie de clatite pe care il vom intinde prin miscari de rotatie in tigaie. Punem la copt ,apoi intoarcem clatita pe partea celalta si in cele din urma o asezam pe farfurie. Clatita coapta se presara cu zahar si se impatura.
Procedam la fel cu celelalte clatite . Pentru prima data am mancat acest gen de clatite la soacra mea . Acest tip de clatite se fac in zona Bistritei . Merg foarte bine umplute cu branza dulce , urda dar si cu diferite dulceturi. La noi de aceasta data s-a cerut umplutura clasica , cea cunoscuta de la bunica … (presarate cu zahar )

clatite 2
Va dorim Pofta Buna !

Comentarii recente

  • mia

    01/10/2011 at 15:27

    leila draga, de cand caut reteta asta de clatite cu faina de malai
    mama mea ne facea cand eram copii
    eu sant ardeleaca si cred ca numa prin partile noastre se fac te pup

  • Leila

    01/10/2011 at 21:57

    Sunt tare bune clatitele acestea … Imi pare rau ca nu am lespede de fonta sa le pot coace precum soacra mea . Ea unge lespedea cu o bucata de slanina si apoi toarna compozitia pe lespede si ies niste clatiteeeeee …. mama , mama …., de iti vine sa bati pruncii :)))) . Dar ne multumim si cu ce avem noi 🙂 , tigaia :))) . Te sarut Mia !

  • felicia

    02/10/2011 at 01:40

    Interesanta reteta

  • Olesea

    02/10/2011 at 17:54

    arata foarte apetisante, voi incerca si eu sa le pregatesc

  • Anonymous

    31/01/2012 at 08:33

    Arata foarte apetisante clatitele astea cu faina de malai.
    Intrebarea mea e daca se foloseste o faina de malai fina sau cea cu care se face mamaliguta?

    • Anonymous

      02/04/2012 at 09:17

      voichita
      da ,sunt specifice zonei Bistritei.Si bunica mea le facea pe lespede.Erau foarte bune,cind eram copii….
      Eu le ung cu putina miere si apoi presar un pic de zahar si le pun una peste alta ,pina devin ca un tort.Mierea si zaharul se topesc si formeaza un sirop care le patrunde.Sunt bestiale.Merita sa le incercati.

  • Anonymous

    04/06/2012 at 17:34

    Felicitari pentru un blog atat de reusit!

    Cate clatite ies caci vreau sa le fac si eu!

    Salutari,
    Mada

  • Anelise

    25/07/2013 at 15:48

    Buna ziua 🙂 am 15 ani si am vrut sa incerc sa fac ceva „singura” si aceasta reteta ma ajutat mult 🙂 Cei din familie au adorat aceste clatite ! va Pup doamna Mia ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram