Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura din Resturi de Cozonac

Prajitura din Resturi de Cozonac, este o prajitura dupa cum scrie si in titlu din resturi de cozonac. Bunicile sa nu arunce ramasitele de cozonac pregateau aceasta asa zisa Prajitura. In zona noastra desi erau vremuri grele pe vremea lor se mai gaseau budinci aduse din Ungaria, dar cand era lipsa tin minte ca bunica facea o crema fiarta cu gust de vanilie pe care o folosea la preparare.

Ingrediente Prajitura din Resturi de Cozonac:
Resturi de cozonac (indiferent ca este cu mac, rahat, nuca, cacao)
dulceata de caise, gutui, piersici…
2 plicuri budinca cu gusturi diferite
1 l lapte
10 linguri zahar
2 plicuri glazura cu gust de lamaie (sau glazura de ciocolata)
6 linguri zahar
350 ml apa
1 fiola esenta rom

Preparare Prajitura din Resturi de Cozonac:
Preparare Sirop pentru insiropat
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa . Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom . Lasam acest sirop deoparte la racit.

Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece apoi il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila ,tapetata cu folie de impachetat , punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise .

Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars , (eu l-am insiropat bine ..) apoi am turnat peste cozonac unul din budincile fierbinti.

Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele,iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte. Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire ) apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel …) si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.

Dupa ce a racit taiem felii si se  serveste cu toping de ciocolata, fructe , frisca …

Sectiune si Prajitura din Resturi de Cozonac intreaga

[amd-yrecipe-recipe:125]

 

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns la ttricker Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *