Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui umplut

Pui Umplut

 

Acest Pui umplut, este o reteta veche pe care mama mea o gatea mai ales in zilele de sarbatoare. Era si atunci si acum la fel de apreciat si arata intr-un mare fel asezat pe masa plina cu bunatati. Singura modificare ce am adus retetei este ca am uns puiul pe exterior cu o pasta picanta de ardei (hai sa fiu si eu mai trendy :))))  cu chutney ) in rest am pastrat reteta originala. Initial am avut o strangere de inima nestiind daca va fi sau nu pe placul familiei mele… Am purces la drum si am gatit puiul umplut dupa indicatiile mamei. Pot sa va spun ca a fost un succes deplin si ai mei au fost incantati. Singura obiectie a unora dintre noi, ca doar nu se poate sa nu carcotim unii si altii este ca totusi a fost putin picant. Pe mine si fiica cea mare nu ne-a deranjat acest aspect deoarece suntem fan iute, condimentat dar la urmatoarea tura am sa renunt la pasta de ardei (pe jumatate :))) ). Este alegerea voastra cum vreti sa fie puiul umplut, picant sau nu. Alaturi sa mai sting din iuteala si sa imi imbunez consortul am servit un Caloian Riesling Alb de la Crama Oprisor cu care am reusit sa il fac sa uite de arsurile provocate de pasta mea picanta.

 Ingrediente Pui umplut:
1 bucata pui la 1.5 kg-2kg
500 g ficat pui
3 oua fierte
1 ou crud
2 felii paine
1 legatura patrunjel verde
sare,piper dupa gust
1 lingura pasta de ardei picanta (sau chutney optional)
1 bucata punga pentru fripturi

Preparare Pui umplut :
Luam puiul de 1.5 kg dar poate sa fie si de 2 kg si il curatam cu atentie de eventualele resturi de pene , plamani si alte cele. Cu coada de la o lingura de lemn sau de la o lingura cu un manaer mai lung desfacem pielea de pe carne cu grija sa nu rupem pielea. Dupa ce am pregatit astfel puiul ne ocupam putin si de umplutura. Punem 3 oua la fiert apoi le curatam si le taiem marunt. Ficatul spalat si scurs de apa il taiem fasii subtiri.Feliile de paine le punem in apa rece pana se inmoaie dupa care le stoarcem bine si o faramitam la ouale si ficatul deja taiat. Adaugam la toata compozitia si patrunjelul verde taiat marunt, oul crud dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu aceasta umplutura umplem spatiul format cu ajutorul cozii de linguri cat putem de bine si pretutindeni (si la pulpite si la piept, coaste, spate ….), si restul de umplutura daca ne mai ramane o asezam in interiorul puiului. Coasem cu un ac si ata pielea de la burta si de la gat ca umplutura sa nu iasa in timpul coacerii. Acum eu am uns puiul meu umplut pe dinafara cu o pasta chutney de ardei iute si apoi am asezat puiul in punga de fripturi. Am asezat punga cu pui intr-o tava si am dat totul la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Pui umplutSe scoate din punga puiul si se aseaza pe un platou alaturi de cartofi aurii sau alta garnitura ce va place voua mai mult si ospatul este gata sa inceapa.

Pui umplut

pui umplut
M-am grabit sa fac poza si cu sectiunea nu cumva sa nu mai am ce fotografia!!!

Pofta Buna !!!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram