Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chiftelute in sos

Chiftelute in sos

O reteta delicioasa de chiftelute in sos bechamel care cu siguranta va fi pe placul vostru. Alaturi am servit si un pahar cu vin Caloian Rose de la Crama Oprisor. Poate va intereseaza si alte retete cu chiftelute. Va recomandam urmatoarele retete de chiftelute : chiftelute marinate, chiftelute cu ceapa si ardei iute, chiftele cu ceapa, chiftelute cu piept de pui, chiftelute din soia , chiftele din fasole….

Ingrediente chiftele:
500 gr carne tocata( porc,vita,pui)
2 cartofi medii
2 buc ceapa
2 oua
1 lingura patrunjel verde
1 lingurita marar verde
sare, piper dupa gust
faina
ulei ptr prajit

Ingrediente sos:
30-40 gr unt
2 linguri faina
1/2 litru lapte
100 gr smantana
zeama de la 1/2 lamaie
patrunjel verde
sare, piper alb
branza de capra cu piper (sau telemea de vaca sau oaie)

Preparare :
Ceapa se curata spala se da pe razatoarea fina apoi se calesc pe 2 linguri de ulei . Cartofii curatati,spalati se dau si ei pe razatoarea fina. Ceapa si cartofii se adauga la carnea tocata. Adaugam la aceasta compozitie 2 oua proaspete, condimentam cu sare, piper si adaugam patrunjelul verde tocat si mararul. Amestecam pana se omogenizeaza apoi tavalim chiftelutele prin faina dupa carele  prajim in ulei incins.
Dupa ce am terminat de prajit, asezam chiftelutele intr-un vas si ne apucam de pregatit sosul Bechamel.

Preparare Sos Bechamel :
Punem la topit untul si faina la foc si le infierbantam fara ca faina sa isi schimbe culoarea (la foc mic ) apoi stingem cu 500 ml lapte fierbinte ce se adauga treptat avand grija sa nu faca cocoloase. Condimentam cu sare, piper alb dupa gust si zeama de la o jumatate de lamaie. Presaram patrunjelul tocat in sos iar mai apoi adaugam si 100 gr smantana.

Asamblare:
Intr-un vas uns cu unt asezam un rand de chiftele prajite , un rand de branza taiata felii si peste turnam sosul bechamel. Deasupra am mai pus un rand de branza de capra cu piper dupa care am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru circa 20-30 minute.
Putem servi aceste chiftelute cu pireu de cartofi sau chiar si cu garnitura de orez.

Chiftelute in sos

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram