Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fasole picanta cu Carnati Gratarel

fasole picanta cu carnati gratarel

Fasole picanta cu carnati Gratarel
Incet, incet toamna si-a intrat in drepturi si o data cu ea au venit si zilele racoroase ce te fac sa stai mai mult in bucatarie si sa pregatesti mancaruri consistente si delicioase.
De curand am primit o provocare tentanta din partea Ana si Cornel, o companie romaneasca, de familie, ce produce preparate din carne.
Provocarea consta in a pregati mai multe retete in care sa se regaseasca o parte din produsele lor cu gust de neuitat.

fasole picanta cu carnati gratarel

Astazi vorbim despre Carnatii Gratarel, un produs nou, cu gust de neuitat!!
Sunt deliciosi numai buni de pus pe gratarul incins sau de pregatit mancaruri savuroase.
Eu am ales sa va ispitesc cu o fasole picanta cu Carnati Gratarel, o mancare numai buna de savurat in acest anotimp alaturi de muraturi gustoase si aromate.

Daca v-am facut pofta, pe pagina de Fb Ana si Cornel se afla un concurs in desfasurare unde puteti castiga unul din cele 10 cosuri cu produse, gasiti acolo toate detaliile!!

fasole picanta cu carnati gratarel

Fasole picanta cu carnati Gratarel- Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 4-6 bucati Carnati Gratarel
  • 500 g fasole alba din conserva
  • 2 cepe salota
  • o jumatate de gogosar
  • o jumatate ardei capia verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura untura sleita sau 2-3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • jumatate ardei iute
  • 1 lingurita piper 5 arome
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust

Cum pregatim cea mai buna fasole cu Carnati Gratarel

  • Ceapa salota, gogosarul si ardeiul capia se curata, se spala si se taie in fasii sau rondele.
  • Rosiile se taie in cubulete mai mari iar ardeiul iute se taie in rondele subtiri.
  • Intr-o tigaie incapatoare se pune untura la incins, se adauga boiaua afumata, boiaua dulce, boabele de piper si cateii de usturoi intregi.
  • Se soteaza cateva secunde apoi se adauga legumele, sarea, frunzele de dafin, cimbru, ardeiul iute.
  • Se continua sotarea adaugand cate putina apa pana ce legumele incep sa se inmoaie dar totusi isi pastreza forma.
  • Se adauga fasolea din conserva si se fierbe la foc potrivit cam 20 min pana ce aromele se intrepatrund.
  • Daca mai este nevoie se mai adauga cate putina apa calda si se potriveste gustul de sare.
  • Cat timp fasolea se gateste la foc potrivit, punem la incins un gratar de font pe care asezam carnaciorii Gratarel.
  • Se rotesc din cand in cand pana ce sunt rumeniti usor pe toate partile.
  • Dupa ce s-au rumenit, se pot taia in doua si adauga in fasole, gatindu-se impreuna inca vre-o 5-10 min.
  • Eu am ales sa nu ii pun in fasole ci sa ii servesc alaturi de fasolea picanta.
fasole picanta cu carnati gratarel
  • In ambele moduri, mancarea de fasole este la fel de gustoasa mai ales daca este insotita de o muratura sau salata de sezon.
  • Aceasta fasole picanta cu carnati Gratarel merge foarte bine cu paine de casa, muraturi de casa sau cu o salata la alegere.
fasole picanta cu carnati gratarel

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!  

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.