Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gulyas cu Oua- Tojasgulyas










Dupa sarbstori ne mai raman cateva oua vopsite ce nu au avut stapan . Incerc sa va prezint o idee ce sa faceti cu aceste oua ramase. Si ce altceva ,decat un gulyas !

Ingrediente:

4-5 oua fierte
1 ceapa mijlocie
1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita)
3 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei gras rosu taiat cubulete si 1-2 rosii decojite si taiate felii)
5-6 carnaciori de vere (puteti folosi si crenvusti sau alt tip de carnaciori ,eu din acestia am avut )
cateva felii de carnat afumat de casa ( daca aveti )
conserva de fasole boabe ( am avut o jumate de cutie inceputa si i-am gasit intrebuintare…)
sare, piper macinat dupa gust
1 pachet cus -cus (la repezeala am luat un alt pachet din camara de aceea in poza apare un alt tip de pasta :)) )
ulei
Preparare:

Ceapa o curatam , spalam si o taiem cubulete marunte(putem sa o si razuim ). O punem impreuna cu pasta de ardei la calit (daca folositi ardei proaspat il taiati cubulete si rosia o decojiti si o taiati felii , in acest caz caliti ceapa cu ardeiul apoi dupa ce a-ti calit si carnaciorii adaugati rosiile feliate) la care adaugam carnaciorii de bere si cel de casa taiat felii . Lasam sa se prajeasca un pic , adaugam lingura de pasta de gulyas ( sau 1 lingurita de boia dulce), sare, piper si stingem totul cu circa 300 ml apa . Lasam sa fiarba pana scade aproximativ la jumate ,adaugam si fasolea boabe din conserva si lasam cateva minute sa fiarba impreuna . Ouale fierte ,se curata si se taie felii apoi adaugam si pe acestea la restul de gulyas . Dupa ce am adaugat feliile de oua nu mai amestecam cu lingura in mancare , scuturam doar cratita. Lasam pe foc circa 2 minute.
Se serveste alaturi de cus- cus.

Pofta buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

Lasă un răspuns la Ala Oancea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *