Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mamaliga cu telemea si parmezan

Mamaliga cu telemea si parmezan
Mamaliga cu telemea si parmezan

Pentru un pranz sau o cina rapida acest fel de Mamaliga cu telemea si parmezan este perfect. Se prepara foarte repede si este foarte satios. daca sunteti in pana de idei iata pranzul sau cina rapida de care aveti nevoie. Din cateva ingrediente simple putem face o mancare delicioasa.
Va invitam sa incercati si reteta de Gnocchi de cartofi cu ciuperci si branza telemea, sigur veti fi incantati si de aceasta reteta. Pentru mai multe retete cu branzeturi va invitam sa rasfoiti sectiunea cu Retete Delaco.
Sa vedem de ce avem nevoie pentru aceasta reteta.

Ingrediente Mamaliga cu telemea si parmezan

125 g malai
700-800 ml apa
100 g parmezan razuit
200 g Telemea de vaca in saramura-Delaco
200g slanina (sunculita afumata)prajita
4 oua
30 g unt
patrunjel verde sau marar verde
1 lingurita rasa sare
piper macinat
fulgi de ardei iute (optional)

Preparare Mamaliga cu telemea si parmezan

Punem apa la fiert cu lingurita de sare. Cand fierbe punem in ploaie malaiul. Se fierbe pana se ingroase si malaiul este fiert. Adaugam 30 g unt, parmezanul razuit si 100 g telemea de vaca in saramura razuita si aceasta. Se fierbe pana se incorporeaza si acestea. Se ia de pe foc si trecem la urmatorul pas.

Mamaliga cu telemea si parmezan
Slaninuta se taie cubulete si se prajeste. Cand este rumenita se scoate deoparte si pe untura ramasa prajim ouale.
Se pune in 4 fafurii mamaliga fierbinte, peste punem slaninuta prajita, telemea maruntita, deasupra punem cate un ou prajit.

Deasupra mai presaram telemea maruntita, putin piper macinat si presaram totul cu patrunjel verde taiat sau cu marar verde taiat marunt. Ramane la alegerea voastra ce doriti sa puneti deasupra din cele doua verdeturi. Optional se poate presara deasupra si fulgi de ardei iuti.

Mamaliga cu telemea si parmezan
Sper sa va fie pe plac si sa incercati varianta noastra de Mamaliga cu telemea si parmezan.
Pofta Buna si spor la gatit!

5 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram