Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri cu dovlecei si ficatei de pui

Pana atunci va invit sa va inscrieti la concursul ATRIA Premii frumoase ce le puteti castiga prin tragere la sorti .Nu trebuie decat sa lasati un comentariu.
Asa cum am promis am revenit si cu reteta 🙂 Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 rulouri adica 4 portii potrivite.
Ingrediente:
2 dovlecei potriviti,
(eu am folosit zucchini),
250 gr cas de oi,
250 gr ficatei de pui,
300 ml smantana grasa,
100 gr cascaval,
marar,
2 oua,
1/2 ardei capia rosu,
piper,
boia dulce,
fulgi de ardei iute,
praf de usturoi,
sare,
ulei de masline,
Mod de preparare:
Dovleceii spalati bine si uscati se feliaza pe lung cu ajutorul unei razatori speciale .
Casul de oi se pune in robot se adauga 2-3 lg de smantana ,sare,piper,praf de usturoi boia dulce marar verde si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena.
Se aseaza doua felii de dovlecel(sau una daca dovlecelul este mai mare) usor suprapuse se condimenteaza cu putina sare si piper. Se intinde un strat uniform de pasta de branza peste ele, se aseaza inca doua felii de dovlecel deasupra si se condimenteaza si acestea dupa gust.Punem intr-un capat cate un ficatel care intre timp l-am prajit la gratar(puteti sa-l sotati in putin ulei si vin),rulam si asezam rulourile intr-o forma de graten unsa cu putin ulei de masline.Le condimentam cu fulgi de ardei si turnam peste ele sosul de smantana care l-am pregatit astfel :se bat bine doua oua se amesteca cu smantana ,cascavalul ras ,sare,piper,boia dulce.Presaram deasupra bucatele de ardei capia si introducem forma la cuptor cam 20-25 min la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Comentarii recente

  • Mihai

    09/08/2011 at 16:02

    Arata nemaipomenit.
    Unde pot gusta aşa ceva?

  • Anonymous

    09/08/2011 at 17:43

    Da…da…vreti sa las un comentariu,sa pierd vremea scriind ca sa nu mai prind si eu o portie…eeei…si unde spuneati ca pot servi o portie? Spor la treaba! Monica

  • Lory

    09/08/2011 at 21:14

    Monica,Mihai va invit la mine acasa la Barlad 🙂 si va servesc cu placere :)asta daca nu va hotarati sa o incercati voi .
    Pupici :*:*
    Lory

  • felis

    09/08/2011 at 23:23

    Arata minunat… acum m-as apuca sa fac, doar ca imi lipseste razatoarea speciala!

  • Anonymous

    09/08/2011 at 23:48

    Cu siguranta voi incerca…dar stii cum se spune…la vecina parca e mai bun…:D…si oricum Barladul e in drumul meu cand merg in vizita la nasi la Vaslui….:)…pupici, Monica

  • Lory

    09/08/2011 at 23:50

    Felis multumesc :* trebuie taiat cu aceasta razatoare fiindca feliile trebuie sa fie cat mai flexibile ca sa le poti rula .

  • Lory

    09/08/2011 at 23:53

    Monica da de veste cand esti pe aproape si cine stie poate pregatesc si ceva dulce 😀
    Pupici Lory

  • Anonymous

    19/01/2012 at 09:03

    arata super bine
    felicitari pentru reteta
    merita incercata
    apropo si razatoarea normala cu 4 fete are o parte unde se pot taia taia dovleceii drepti si in foi subtiri…

    • Lory

      19/01/2012 at 21:29

      Multumesc !!
      Nu am incercat:) dar ai dreptate ,sigur merge si prin aia.
      Am sa testez 🙂

  • YONUT69

    28/07/2012 at 15:20

    FOARTE BINE ARATA.ACUM INCEP SA FAC.SI ASA SANT SINGUR IN ACEST WEEKEND.

  • Sorana

    28/07/2012 at 17:16

    Arata fabulos
    Abea astept sa incercam

  • anemarycamy

    28/08/2012 at 14:50

    daca aveti un curatator de cartofi ,cel care este dreptunghiular nu cel vertical,prin acela se poate taia ff bine,,eu am incercat asa,,si mi-a reusit,akm depinde dc gasiti in comert acest tip de curatator de cartofi,,;)

    • Lory

      28/08/2012 at 15:44

      Ana ai dreptate merge taiati felii si cu ajutorul curatatorului de cartofi 🙂

  • Moroianu Mary

    17/01/2013 at 21:05

    ff bine arataaaa ,o sa incerc cu sigurantaaaa…

  • florica stefan

    18/06/2015 at 17:27

    este f apetisanta! sigur o sa incerc pt. nepotelul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram